Ota aikaa itsellesi Helsingin aikuisopistossa


Helsingin aikuisopisto tarjoaa mahdollisuuden testata uutta tai pitää yllä vanhaa suosikkiharrastusta. Matalan kynnyksen kansalaisopistokurssien laajasta tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja niin kurssien pituuden, tason kuin sisällönkin suhteen. 

Syksyn uutuuskurssien joukosta löytyy twerkkausta, taidegrafiikkaa tai mansikkamaan hoitoon keskittyvä kurssi kotipuutarhureille. Lapsiperheet voivat kokeilla laulusuzukia tai roiskemaalausta. Alkuun pääsee helposti elo–syyskuun vaihteessa järjestettävillä maistiaiskurssilla. 

– Kurssit ovat kaikille avoimia ja tarjoavat mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen, kertoo markkinointipäällikkö Kristiina Hentunen. Opiston suurimman kävijämäärän muodostavat 25–40-vuotiaat naiset, mutta seniorien määrä on jatkuvassa kasvussa. 

Yksi opiston kestosuosikeista on Wine tasting in English, jossa yhdistyvät viinitietous ja kielenopiskelu. Myös japanin alkeet ja ruostuneen ranskan aktivointi kiinnostavat vuodesta toiseen. Aikuisbaletin, salsan ja kuntonyrkkeilyn kurssit täyttyvät nopeasti. Puutöiden kurssilla nikkaroidaan ahkerasti. 

– Yllättävään suosioon on noussut meteorologin ohjaama pilvikurssi, jossa tutustutaan cumuluksiin ja altocumuluksiin, Hentunen mainitsee. 

Opistossa voi suorittaa myös avoimen yliopiston opintoja, joiden avulla on mahdollista täydentää tai syventää ammatillista osaamista. Ne ovat hyvä tapa valmentautua tai päästä alkuun opinnoissa, kun yliopistoon hakeminen on ajankohtaista. Opiston valikoimasta esimerkiksi psykologian perusopinnot ovat kysyttyjä. 

Helsingin aikuisopisto sijaitsee upeasti kunnostetussa, entisessä tyttölyseossa Etu-Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 22–24. Kurssivalikoiman ja ilmoittautumisen löydät verkkosivuilta helao.fi. 

Jaa tämä artikkeli


Koulu, oppiminen