OT-Kumi valmistaa erikoistiivisteitä ja profiileja


Kumi taipuu iiläisen OT-Kumin tuotantohalleissa moneksi. “Käytettävissä on 11 erilaista extruusiolinjaa, joissa voidaan valmistaa sekä räätälöityjä että standardiprofiileja. Nopeuden takaa oma muotti/suulakevalmistus”, kertoo OT-Kumin toimitusjohtaja Janne Lahdenperä.

Usein asiakas tulee piirustuksen kanssa, josta aletaan räätälöidä tuotetta. “Jos valmista piirustusta ei ole, työstämme sitä yhdessä. Sitten teemme prototyyppejä, joita asiakas kokeilee. Kun asiakas on tyytyväinen, valmistamme lopullisen tuotteen”, Lahdenperä sanoo.

OT-Kumin suurimmat asiakkaat ovat rautatie- ja laivateollisuus. Yritys on mukana junanvaunujen valmistuksessa Pietarissa ja viimeisin projekti on ollut Skoda Transtechin uudet raitiotievaunut Suomessa .

“Kumitiivisteitä tarvitaan junissa paljon, muun muassa rakenteissa ja verhoiluissa.” Myös elektroniikka- ja lääketeollisuus toimii iiläisyrityksen kanssa.

“Alan yrityksille on hyvin tärkeää tietää raaka-aineiden tarkka alkuperä”, Lahdenperä toteaa.

OT-Kumilla on käytettävissään 25 erilaista materiaalia TPE:stä, silikonista, NBR-kumista ja EPDM-kumista ja sen eri sekoituksista. Materiaalit tulevat kotimaasta ja Skandinaviasta.

Aikataulut saattavat olla kiireisiä ja OT-Kumi pystyy vastaamaan ketterästi pulmatilanteisiin. “Meillä on yli 6000 aktiivista työkalua käytössä ja pystymme vastaamaan nopeasti esimerkiksi tehtaiden tai laivojen äkillisiin tiiviste tarpeisiin”, Lahdenperä kertoo.

OT-Kumi on yksi Suomen johtavia tiivistevalmistajia ja sen tuotteita löytyy pääasiassa teollisuudesta, mutta myös ikkunoiden ja ovien tiivisteistä, rakennuksista sekä ajoneuvoista.

Viimeisen parin vuoden aikana yritys on voimakkaasti kehittänyt vesi- ja viemäriteollisuudelle muoviputkiin käytettäviä tiivisteitä ja tiivisterenkaita.

OT-Kumissa ajatellaan aina asiakkaan etua, kun tuotetta tehdään. “Pyrimme optimoimaan asiakasyrityksessä tehtävää työtä. Mietimme myös kierrätysasiat tarkoin”, Lahdenperä toteaa.

OT-Kumi:

• tuotantotilaa 7500 neliömetriä
• työntekijöitä 20
• kaikki materiaalit sertifioituja
• puolet tuotannosta vientiin
• vientimaat Venäjä, Norja, Latvia, Liettua, Tanska, Ruotsi, Kiina, Kanada
• rautatie-, laiva- ja rakennusteollisuus suurimmat asiakkaat
• kohteena mm. Länsimetro

www.ot-kumi.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Teollisuus