Ostoskärryt ja betonielementit puhtaiksi


Teollisuuden korkeapaineyksiköiden, pumppujen, painepesureiden ja tarvikkeiden ammattilainen Finfinet Oy on kehittänyt kaksi uutuustuotetta: automaattisen ostoskärryjen pesulaitteen sekä betonielementtien pesulaitteen. 

Kauppojen ostoskärryjen hygieniatarve on korona-aikana korostunut, joten Finfinet suunnitteli ja toteutti uudenlaisen, peräkärryyn sijoitetun ostoskärryjen pesulaitteen. Samaan tuoteryhmään kuuluu myös ostoskoripesuri. 

Ostoskärryt kulkevat korkeapainepesurin läpi yksitellen automaattisessa kuljettimessa. Kärryä kohti pesu kestää noin 55 sekuntia eli läpi menee 60–70 kärryä tunnissa. 

”Saavutimme asettamamme suunnittelun ja toteutuksen tavoitteet, sillä ostoskärryjen pesulaite on automaattinen, liikkuva, tehokas ja edullinen. Laitetta voidaan käyttää esimerkiksi kaupan parkkipaikalla tai ympäri vuoden vaikkapa isossa parkkihallissa, jossa on vesi-, sähkö- ja viemäriliitännät”, toimitusjohtaja Sauli Kärkkäinen esittelee. 

Finfinetin asiakkaana on ostoskärryjä maahantuova ja huoltava Trolley Service Finland Oy. 

Uutuustuote on myös Finfinetin yhdessä asiakkaansa kanssa kehittämä betonielementtien automaattinen pesulaite, joka on nyt kenttäkokeissa asiakkaan elementtitehtaalla. 

”Laitteemme on kiinteä, tehtaaseen asennettava pesulaite, jolla voidaan korvata elementtien hiekkapuhallus-, hapotus- tai painepesuripuhdistukset. Erittäin kovalla paineella viuhkasuuttimella tehtävä automaattinen vesipesu tekee elementtien pinnasta hyvin tasaisen.” 

 

Elementtien pesulaite on kehitetty osittain Business Finlandin tuella. Yritys aikoo toimittaa valmista tuotettaan sekä kotimaahan että ulkomaisille markkinoille. 

Kumppanuus tuo tulosta 

Finfinet Oy:n omaa osaamista ovat kiinteät, polttomoottorikäyttöiset ja siirrettävät korkeapainepesurit. 

Laitteita käyttävät monet eri toimialat moniin eri tarkoituksiin. Asiakkaina on esimerkiksi voimalaitoksia, prosessi- ja kemianteollisuuden sekä kaivosteollisuuden yrityksiä. Erityisesti kaivos- ja laitevalmistaja-asiakkaiden sekä viennin osalta on toiminta selvästi kasvamassa. 

Kärkkäinen kertoo, että asiakkaan ongelmaa pohditaan ja ratkaistaan kumppanuusperiaatteella. Kuhunkin tuotteeseen valitaan korkealaatuiset komponentit, esimerkiksi saksalaiset Speck-pumput, tuotteen käyttöasteen ja tarvittavien tehojen mukaisesti. Tuotteet perustuvat erityssuunnitteluun, mutta pääosin standardi komponenteilla. 

Yritys tekee myös putkityöt ja asentaa laitteet. Tarjolla on myös etävalvontamahdollisuus ja huoltopalvelut ympäri Suomen. w 

Lisätietoja: www.finfinet.fi 

Jaa tämä artikkeli


Innovaatiot