Ostavastuullisesti.fi tekee kestävistä valinnoista helpompia


Oletko joskus kaupan hyllyjen edessä miettinyt, mikä edessäsi olevista vaihtoehdoista on oikeasti vastuullisesti tuotettu? Kumpi on kestävämpi valinta lautaselle, riisi vai peruna? Pitääkö esimerkiksi suklaasta tai kahvista luopua, jos haluaa elää kestävästi? 

Tarve sille, että kulutamme ja elämme kestävämmin on suuri. Tässä viidakossa voi kuitenkin olla vaikeaa tietää mitä todella tulisi valita ja millä on vaikutusta. Voimme elää kestävästi ilman, että joudumme luopumaan meille tarpeellisista ja iloa tuottavista asioista – kunhan paremmat vaihtoehdot ovat saatavilla. 

Ostavastuullisesti.fi -sivusto on tarkoitettu tuomaan helpotusta arkisten valintojen ja ostopäätösten tekemiseen. Se kokoaa yhteen jo yli 250 vastuullista tuotetta ja palvelua, jotka tarjoavat kestäviä vaihtoehtoja elämän erilaisiin tarpeisiin. Tuotekategorioita löytyy pukeutumisesta ruokaan ja juomaan, matkailusta kosmetiikkaan ja hyvinvointipalveluihin. Sivustolta saat myös tietoa ja käytännön vinkkejä kestävään elämäntapaan. 

Tervetuloa myös Suomen ensimmäiseen kestävän elämäntavan tapahtumaan Kaapelitehtaalle 26.–27.3.2022. Luvassa vastuullista elämää täynnä iloa, uusia oivalluksia ja nautintoja! 

Sinun ei tarvitse olla itse asiantuntija tehdäksesi kestävämpiä valintoja, sillä kaikki sivustolla nähtävät tuotteet ja palvelut ovat riippumattomien asiantuntijoiden valitsemia. Vastuullisuuspaneelissa on mukana viisi suomalaista kestävän tuotannon ja kulutuksen pitkän linjan asiantuntijaa, jotka punnitsevat tuotteiden ja palveluiden vastuullisuuden kannalta olennaisia ominaisuuksia. Vastuullisuutta tarkastellaan niin ilmastonmuutoksen torjumisen, ympäristöjalanjäljen vähentämisen, lähituotannon kuin ihmisoikeuksienkin näkökulmasta. 

Ostavastuullisesti.fi on tarkoitettu sinulle, joka haluat tehdä kestävämpiä valintoja arjessasi – helpommin. Ostamalla vastuullisesti autat varmistamaan, että tulevaisuudessa on tarjolla yhä enemmän kestäviä vaihtoehtoja meille kaikille. 

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle