“Haluamme auttaa työyhteisön kaikkia jäseniä voimaan paremmin mutta mikään ei tunnu auttavan. Mitä tässä pitäisi tehdä?”


Riittävän monipuolinen

Hyvinvointi koostuu pitkästä listasta henkisiä ja fyysisiä rakennuspalasia. Suurin ongelma yksilön omalle hyvinvoinnille ja yrityksen tuottavuudelle ja sairaspoissaoloille on se, että näitä rakennuspalasia ei ole lainkaan. Ei olla fyysisesti riittävän aktiivisia, ravitsemusvalinnat ovat kokonaan ohi sektorista ja palautuminen saakkaa sekä määrässä että laadussa. Jaksaminen saadaan välittömästi parempaan suuntaan siinä kohtaa kun yksilöt ja yhteisöt tekevät ainakin jotain. Siksi kannattavinta on tarjota valmennuksella laaja kattaus vaihtoehtoja. Hyvinvointi-buffet, josta jokaiselle löytyy jotain, esimerkiksi joustavaa ravitsemus filosofiaa, yksinkertaisia treeniohjelmia, mindfulness-harjoituksia sekä unta ja stressinhallintaa parantavia työkaluja.

Riittävän pitkäjänteinen

Tunnin luento työyhteisön saunaillassa tai työpaja tyky-päivässä on aina mukava keino herätellä ihmisiä. Mutta kuten kaikessa valmennuksessa, vasta toistojen kautta syntyvät parhaat tulokset. Vuosien saatossa 6-8 työpajan kokonaisuudet, säännölliset viikkotreenit ja kustannustehokkaat verkkovalmennukset ovat tuottaneet ylivoimaisesti parhaat tulokset sekä yksilöiden elintavoissa että työyhteisöjen hyvinvointikulttuureissa.

Riittävän ihmisläheinen

Eniten kiitosta valmennuksistamme sataa siitä, että saarnaamisen, sormella osoittelun ja syyllistämisen sijaan ymmärretään tavallisen ihmisen elämää työn, perheen ja muun arjen ristipaineessa. Jos tavoitteena on saada työyhteisön kaikki jäsenet kantamaan oma vastuunsa hyvinvoinnista ja työssä jaksamisesta, ainoa tapa on lähestyä muutosta empaattisesti, aloituskynnystä madaltamalla ja auttamalla uudestaan liikkeelle sen jälkeen kun arki on lyönyt kapuloita rattaisiin.

Joni Jaakkola valmentamassa työhyvinvointia Millog Oy:n henkilöstöpäivillä kesällä 2018.

Maksuton konsultaatio, luennot ja valmennukset

Joni Jaakkola
työhyvinvointivalmentaja
toimitusjohtaja
Optimal Performance Oy
joni@optimalperformance.fi
0405958608

www.optimalperformance.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä