Oppisopimus on entistä ketterämpi tapa työllistyä ja opiskella


Työvoimatarpeet muuttuvat nykyisin nopeastikin. Valkeakosken ammattiopisto VAAO löytää tarvittaessa joustavasti oppisopimusopiskelijoita eri alojen erikokoisiin yrityksiin. 

Oppisopimus on muuttunut ammatillisen koulutuksen uudistusten myötä entistä joustavammaksi. Työelämässä tapahtuvasta oppimisesta sovitaan joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella riippuen siitä, liittyykö oppimiseen samanaikaisesti työsopimus. Sopimusjaksojen pituudet vaihtelevat tilanteen ja tarpeen mukaan. Koulutussopimuksesta voidaan joustavasti siirtyä oppisopimukseen. Oppisopimuksen suosio kasvaa koko ajan. 

”Erityisesti pandemia-aikana oppisopimuksen joustavuus on osoittautunut hyväksi, kun koko tutkintoa ei välttämättä suoriteta enää työpaikalla, vaan haluttaessa vaikka vain yksi tutkinnon osa. Myös oppilaitoksesta annettavaa ohjaustukea on aikaisempaa enemmän, ja tarvittaessa sopimuksen muuttaminen tai purkaminen onnistuu nopeastikin”, kertovat Valkeakosken ammattiopistosta oppisopimusopiskelijoiden omaohjaaja, liiketoiminnan lehtori Kirsti Sand sekä työelämäkoordinaattori Teija Kunelius. 

”Parhaimmillaan olemme löytäneet parin päivän varoitusajalla sopivan opiskelijan yritykseen”, Sand lisää. ”Yritys voi myös aloittaa koulutussopimusjaksolla kokeillakseen, soveltuuko opiskelija heille”, Kunelius jatkaa. Koulutussopimuksen ja oppisopimuksen merkittävin ero on siinä, että oppisopimusajalta opiskelijalle maksetaan palkkaa, koulutussopimusajalta ei. 

Oppisopimus toi työpaikan 

VAAO:ssa opintojen loppuvaiheessa oppisopimusopiskelijaksi siirtyneet Tiina Maunula ja Inga Mäkinen halusivat kertoa oppisopimuskokemuksensa merkityksellisyydestä. Tiina aloitti suoraan oppisopimuksella, Inga aloitti koulutussopimuksella osoittautuen niin hyväksi työntekijäksi, että oppisopimuksen solmiminen oli luonteva askel. Näin opiskelut saatiin päätökseen ja molemmat saivat työsopimuksen, jolloin työura lähti käyntiin. 

Oppisopimusopiskelija Tiina Maunulan työpaikkana toimii Sääksmäen seurakunta. Työpaikkaohjaajana toimiva Anneli Hell on aikaisemminkin ohjannut oppisopimusopiskelijoita. ”Meillä on hyviä kokemuksia sekä koulutussopimusopiskelijoista että oppisopimusopiskelijoista. Työnantajalla kannattaa olla rohkeutta luottaa opiskelijoihin ja antaa heille kunnollisia työtehtäviä. Tiina opettelee myös palkanhallinnan ja reskontran työtehtäviä meillä. On myös hyvä muistaa, että oppiminen on aina kaksisuuntaista”, hän kertoo. 

Merkonomiksi opiskeleva Tiina on viihtynyt erinomaisesti oppisopimustyöpaikassaan, jossa hän on saanut tehdä monipuolisia seurakuntatoimiston tehtäviä ja päässyt näin suorittamaan loppuopintonsa työn ohessa. ”Tämä oli todellinen win-win -tilanne. Minulla on ollut koko ajan tunne, että olen tasavertainen työntekijä”, tehokkuudesta kiitosta saanut Tiina hymyilee. 

Pitkään alalla toiminut Pirkanmaan Laatuisännöinti Oy on puolestaan oppisopimusopiskelija Inga Mäkisen työpaikka. Hänellä on ollut useampi ohjaaja työtehtävästä riippuen. Talous- ja hallintopäällikkö Seija Aaltonen kertoo, että Ingan aktiivinen, oma-aloitteinen ja napakka ote työtehtäviin teki vaikutuksen, ja Inga Mäkinen puolestaan antaa kiitosta myös opinahjonsa suuntaan: ”VAAO:ssa on kannustava ilmapiiri ja ammattitaitoiset opettajat. Taloushallinnon opiskelut sujuivat hyvin. Valmistuin hiljattain ja minulla on heti työpaikka!” 

Valkeakosken ammattiopisto (VAAO) 

  • Ketterät ja joustavat ratkaisut myös oppisopimusasioissa #Opiskelijalähtöisyys #Työelämälähtöisyys 
  • Oppisopimuksella voi suorittaa tutkinnon osia tai koko tutkinnon #OsaamisellaEteenpäin 
  • Opiskelijan kesätöistäkin voi solmia oppisopimuksen ja edistää opintoja myös kesällä #OmaPolku 
  • Jatkuvan oppimisen opinto- ja urapolut toteutuvat yhteistyössä työelämän kanssa #OsaamisenYkköskumppanuus 

Tutustu tarkemmin: vaao.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry