Oppiminen on tämän päivän supervoima!


Koulutusalan edelläkävijä Sovelto luo innovatiivisella otteella ja vahvan asiakasymmärryksen pohjalta oppimisen ratkaisuja, jotka vastaavat työelämän muuttuviin tarpeisiin. Yritys haluaa yhdistää toiminnassaan teknologisen kehityksen tuomat mahdollisuudet ja ihmistaitojen merkityksen huomioimisen. 

Organisaation strategiasta johdettu kyvykkyyksien johtaminen ja jatkuva oppiminen ovat Sovelton mukaan oppimisen tärkeimpiä trendejä. Jatkuvan oppimisen osalta yritys on ollut jo pidempään edelläkävijä, joka tarjoaa koulutuksia pienissä, muutaman minuutin nanopalasissa. 

– Haluamme tehdä oppimisesta demokraattista ja tarjota sitä muodossa, jota on helppo implementoida työntekijöiden arkeen, kertoo Anne Tarkiainen, Johtaja, Executive Learning Coach. 

Demokraattisuuden ajatukseen liittyy myös se, että vaikka oppimista tulisi ohjata strategiasta käsin, tulee siinä yhtä lailla huomioida yksilölliset tarpeet ja ihmisläheiset taidot. 

– Kyvykkyyksien kokonaisvaltaiseen kasvattamiseen tarvitaan myös ns. soft skillseja, esimerkiksi itsensä johtamista tai oppimisen oppimista, mainitsee Executive Consultant Susanna Eerola. 

Soveltolla ajatellaankin, että opettajalähtöisyydestä tulee siirtyä oppijalähtöisyyteen ja myös ymmärtää työpaikat aikuisten tärkeimpinä oppimispaikkoina. 

– Jokainen tarvitsee oppimiseen henkilökohtaisen suunnitelman omista lähtökohdistaan ja työnantajan vastuu on myös tukea oppimista, summaa toimitusjohtaja Sanna Varpukari. 

Tutkimus, tiiviit suhteet asiakasrajapintaan ja rohkeus auttavat kehittämään uutta 

Sovelto tunnetaan nopeasta reagoinnista oppimisen trendeihin ja uusiin menetelmiin; jatkuvan oppimisen lisäksi esimerkiksi virtuaaliseen oppimiseen ja uusimpana avauksena tekoälyn avustamaan oppimiseen, jota Soveltolla kehittää alan tunnettu vaikuttaja Risto Linturi. 

Poikkeuksellisen vahva työmarkkinaymmärrys, laaja-alainen tutkimustiedon hyödyntäminen ja sekä oman henkilöstön, että asiakkaiden rohkeus mahdollistavat uudet avaukset. 

– Kun yhdistetään asiakasdataa ja vahva visio tulevaisuudesta, voidaan luoda juuri tarpeeseen osuvia palveluja, toteaa Tarkiainen. 

Varpukarin mukaan lopputuloksena asiakkailta saadaan kiitosta innovatiivisista ratkaisuista ja vahvasta vaikuttavuudesta. 

– Ymmärrämme sen merkityksen, että jos organisaatiot investoivat oppimiseen, täytyy heidän myös päästä asettamiinsa tavoitteisiin varmasti, hän vetää yhteen. 

Tutustu jatkuvaan oppimiseen: https://www.sovelto.fi/jatkuva-oppiminen/?utm_source=talouselama&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=talouselama-jatkuva-oppiminen

Miltä tuntuisi, jos tekoäly valmentaisi sinua? Lue lisäähttps://www.sovelto.fi/ratkaisut/johtaminen/sovelto-leader/?utm_source=talouselama&utm_medium=artikkeli&utm_campaign=talouselama-tekoaly-valmentaja-leader

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi