Bussilla yhä joustavammin


OnniBus-uutista taustoittaa viimesyksyinen kauppa, jolloin Koiviston Auto Oy osti OnniBus.com Oy:n. Nyt konserni jatkaa kahdella tuotteella.

”Pystymme jatkossa ottamaan työ- ja opiskelumatkailijat entistä paremmin huomioon, yhtenäisellä ilmeellä”, OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke kiteyttää.

Vaihtoyhteyksien määrä kasvaa. OnniBus FLEX vie esimerkiksi Lahdesta Helsingin satamaan. FLEX-busseissa kyytiin mahtuu paljon matkatavaraa, lemmikit ja polkupyörä. Lipun voi ostaa autosta myös käteisellä.

Helke laskee OnniBus.comilla olevan noin 200 ja OnniBus FLEXillä yli 600 pysäkkiä. Liput voi ostaa OnniBus.comin verkkokaupasta ja kaikista 560 R-kioskista. Helke sanoo brändiuudistuksen ja R-kioskin tulon lipunmyyjäksi varmistavan sitä, että OnniBus.com pystyy jatkamaan kannattavasti.

”Ihmiset katsovat joka matkan hinnan internetistä eli kilpailutus toimii. Emme tosin voi valittaa kilpailun kovenemista, kun me sen aloitimme”, Helke pohtii.

Tamperelaiset, yli kuusikymppiset Eira Mononen ja Pasi Seljas kehaisevat R-kioskitarjontaa, kun kaikki eivät käytä nettiä. He itse ovat tottuneet ostamaan liput verkkokaupasta.

Mononen kävi viime vuonna bussilla Helsingin, Lahden ja Kotkan taidenäyttelyissä. Hän kertoo lisänneensä bussimatkailua, kun OnniBus.com tuli kilpailukykyisine hintoineen.

”Otimme seniorialennuksen käyttöön, kun huomasimme, että keskimäärin harva seniori liikkuu busseillamme.”

Pariskunta tietää bussikyydin helpoksi matkustamistavaksi, kun ei itse tarvitse keskittyä ajamiseen. OnniBus-kuljettajien avuliaisuus kuuluu muun muassa opastavina kuulutuksina. Uudet bussit on luonnollisesti varustettu pistorasioilla ja säädettävillä valoilla. ”Ei tulisi mieleenkään lähteä Helsinkiin muulla kuin bussilla”, Mononen sanoo.

Seljas kulkee bussilla työmatkat Tampereella. Hän arvelee, että tulevina eläkevuosina hän reissaa myös pidempiä matkoja bussilla.

OnniBus.com ja OnniBus FLEX antavat 20 prosentin alennuksen 65 vuotta täyttäneille, jotka ostavat lippunsa verkkokaupasta tai R-kioskista.

”Otimme seniorialennuksen käyttöön, kun huomasimme, että keskimäärin harva seniori liikkuu busseillamme. Saimmekin uusia käyttäjiä”, Helke sanoo.

Lue lisää: www.onnibus.com/seniori

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Lifestyle Matkailu Vapaa-aika