Onnellisuuden aaltoja Järvi-Suomen pääkaupungissa, Kuopiossa


Sinisenä välkehtivä kesäinen Kallavesi kutsuu nauttimaan Suomen runsaimmasta sisävesiristeilytarjonnasta. Kuopion Matkustajasatamasta, alle kilometrin päästä torilta, lähtee päivittäin parikymmentä ohjelmallista risteilyä. 

Kesällä Kallaveden syleilemässä Kuopiossa ja sen lähialueilla nautitaan puhtaasta luonnosta, monipuolisista aktiviteeteista ja leppoisasta järvielämästä erityisellä antaumuksella. 

 

Auringon helliessä kimmeltävä järvi, saaristo ja jylhänä kohoavat metsät ja mäet tarjoavat unohtumattoman ympäristön esimerkiksi kesäiselle road-tripille. Mutta mitä et ehkä vielä tiennyt muuten tunnetusta sisävesien satamakaupungista? 

Aarniometsä keskellä kaupunkia 

Kuopiossa lumoava luonto ja kaupungin kosketus yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Vai oletko koskaan aiemmin käyskennellyt koskemattomassa ikimetsässä keskellä kaupungin sykettä? Puijon luonnonsuojelualue oli perustamisensa aikaan (1928) yksi Suomen ensimmäisistä luonnonsuojelualueista. Nykyään se on kaupungin ylpeys ja arvokas hyvinvoinnin lähde, jonka ikihonkien humina on elämys. 

Aarniometsän keskeltä kohoavassa Puijon tornissa ihaillaan upeita maisemia ja nautitaan korkeatasoista, herkullista lähiruokaa.

Lähiruokaa pinnan alla ja yllä 

Liekö sattumaa, että 75 metriä on sekä Kallaveden syvimmän kohdan mitta, että kuuluisan maamerkin, Puijon tornin, korkeus? Mäen huipulla sijaitseva torni nousee yhteensä 224 metriä Kallaveden pinnan yläpuolelle, josta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit kansallismaisemat. 

Järvien syvyyksistä korkeuksiin nousee myös yksi suosituimmista lähiruoan raaka-aineista, herkullinen ja puhdas järvikala. Kallaveden antimet ja paikalliset lähiruokaherkut hiljalleen pyörivässä Torniravintolassa nautittuna kuuluvat jokaisen suomalaisen elämyslistalle. Erityisesti tänä vuonna alueen ravintoloissa voi sukeltaa makumaailmojen tyrskyihin, sillä Pohjois-Savo on valittu Euroopan vuoden gastronomiseksi alueeksi. 

Kesämökkeily uudelle tasolle Tahkolla 

Suomen suosituimpiin lomakeskuksiin lukeutuva Tahko tarjoaa kolmisenkymmentä erilaista aktiviteettia ympäri vuoden. Uniikkien luonto- ja maastopyöräilyreittien lisäksi yksi erikoisimmista elämyksistä ovat Suomen pisimmät portaat, joita pitkin nousua Tahkovuoren huipulle kertyy kilometrin verran. Huipulta avautuvat kauniit maisemat järvien, golfkenttien ja lomamökkien ylle. 

Vietä unelmien kesä onnellisuuden aallonharjalla Kuopiossa.

Tahkon aktiivisessa matkailukeskuksessa vietetään unohtumattomia lomia, työmatkoja ja tapahtumia ympäri vuoden.

kuopiotahko.fi

Jaa tämä artikkeli


Matkailu