Onko joku heistä uusi työkaverisi?


Tampereen kaupunki – Pirkanmaan suurin työnantaja – työllistää noin 14 500 työntekijää 650 eri tehtävänimikkeellä. Tutustu heistä kuuteen. 

Projektipäällikkö Päivi Hodgson ja tietohallintokoordinaattori Johannes Tolonen  – Tietohallinto 

Jos kuvittelee, että kaupungin tietojärjestelmien parissa työskentelee vain koodareita, on pahasti hakoteillä. Tietohallinnosta löytyy monenlaista koulutusta ja osaamista. 

Päivi Hodgson opiskeli 1990-luvulla sairaanhoitajaksi, luki työn ohessa hoitotieteiden maisteriksi ja on toiminut lähes kymmenen vuotta projektipäällikkönä tietohallinnossa. ”Tampereen kaupunki tukee urapolulla kasvamista monipuolisella koulutuksella ja mahdollisuuksilla siirtyä erilaisiin tehtäviin organisaation sisällä”, hän kertoo. ”Lähes 30 vuoden kokemuksella näen kaupungin turvallisena ja kehittyvänä työnantajana.” 

Juuri nyt Päivin työpöydällä ovat kaupungin verkkosivujen uudistukseen ja sote-palveluiden siirtoon Pirkanmaan hyvinvointialueelle liittyvät tietojärjestelmäasiat. 

Johannes Tolonen on filosofian maisteri musiikin sekä kulttuuri- ja mediatutkimuksen alalta. Hän toimi pitkään basistina rokkibändeissä, päätyi mutkien kautta ICT-maailmaan ja aloitti viime lokakuussa tietohallintokoordinaattorina. 

”Tehtävässä yhdistyvät hyvin kokemukseni ja taustani. Vastuullani ovat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut sekä työllisyys- ja kasvupalvelut. Yritän kartoittaa niiden järjestelmä- ja palvelutarpeita sekä ideoida, mikä niissä voisi toimia”, hän valottaa. ”Tietohallinto tarjoaa huiman näköalan kaupunkiympäristössä tapahtuvaan digitaaliseen kehitykseen.” 

Projektiarkkitehti Eveliina KönttäAsemakaavoitus 

Kuvataitelijaksi ja arkkitehdiksi opiskellut Eveliina Könttä hyödyntää työssään molempia koulutuksiaan. Juuri nyt häntä työllistävät maankäyttösuunnitelmat, jotka liittyvät Tampereen taidemuseon laajennukseen, Pyynikintorin ympäristöön ja Juhannuskylään. 

”Suunnittelukysymykset ovat monitahoisia. Keskustan monikerroksisessa ympäristössä ovat läsnä aiemmat rakentamisen aikakaudet, joihin pitää uudessa rakentamisessa muodostaa suhde. Saan pääkallopaikalla miettiä, millainen on hyvä ympäristö kaupunkilaisten arjen kannalta,” hän kertoo. 

Kun Eveliina aloitti tehtävässään, hän yllättyi siitä moniammatillisesta porukasta, joka kaavoittaa Tamperetta. Mukana on edustajia esimerkiksi liikenne-, viheralue- ja maisemasuunnittelusta, vesilaitokselta ja kulttuuritahoilta aina hankekohtaisesti. 

”Olen löytänyt oman paikkani. Meillä lentää työyhteisössä hyväntahtoinen huumori ja tuemme toisiamme, sillä kaavoitustyöhön liittyy välillä eri osapuolten toisistaan poikkeavia tavoitteita.” 

Sosiaalityöntekijä Riitu Nykänen ja sairaanhoitaja Tomi Kleemola – Vammaispalvelut 

”Minulle on tärkeintä, että koen tekeväni työtä, jolla on merkitystä ja joka vaikuttaa konkreettisesti vammaisten lasten ja nuorten elämään”, toteaa vammaispalvelutoimistossa työskentelevä Riitu Nykänen. Hän tapaa sosiaalityön asiantuntijana asiakkaita, arvioi heidän palvelutarpeitaan, tekee viranomaispäätöksiä ja laatii palvelusuunnitelmia. ”Vammaispalvelut tarjoavat loputtoman mielenkiintoisen kentän, jolla oppii uutta koko ajan.” 

Riitu näkee työssään suuren kaupungin edut. Kun sosiaalityöntekijöitä on paljon, kukaan ei jää yksin vaikeiden päätösten kanssa vaan saa tukea kollegoiltaan. 

Tomi Kleemola on työskennellyt kuusi vuotta Vuorenkilven tehostetun palveluasumisen yksikössä Vuoreksessa, jossa asuu kehitysvammaisia aikuisia. Yksikön ainoana sairaanhoitajana hän osallistuu heidän perushoitoonsa sekä vastaa yksikön sairaan- ja lääkehoidosta. 

”Työssä on antoisinta se, kun näkee, kuinka apua tarvitsevat saavat sitä, menevät eteenpäin ja oppivat uusia taitoja”, hän kertoo. 

Tomi on suorittanut työnantajan piikkiin lähiesimiestyön ammattitutkinnon sekä hankkinut lisäkoulutusta lääkehoidosta, hoitotyöstä ja haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisystä ja hallinnasta. Luotto Tampereen kaupunkiin työnantajana on luja; työpaikka ei mene alta, kuten voi käydä yksityisellä puolella. 

Lähihoitaja Tuire RiekkovaaraOnninkoti, Orivesi, ikäihmisten palvelut

Väestön ikääntyessä vanhusten hoidossa tarvitaan yhä enemmän ammattilaisia. Yksi heistä on Tuire Riekkovaara, joka aloitti viime syksynä lähihoitajana Orivedellä sijaitsevassa vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikössä Onninkodissa. ”Solahdin nopeasti työyhteisöön, jossa minut otettiin hyvin vastaan. Tuntuu, että olisin ollut täällä jo kauemmin. Sain myös hyvän perehdytyksen työhön”, hän kertoo. 

Mukavat työkaverit, vahva yhdessä tekemisen meininki ja asukkaiden auttamisesta syntyvä hyvä mieli auttavat jaksamaan työssä. ”Tuntuu, että lähihoitajan työllä on huono maine, ja kuulee puhuttavan työyhteisöjen huonosta hengestä. Pitää aina muistaa, että töissä ollaan hoidettavia varten. Työskentely sujuu, kun keskitytään tekemään työtä”, Tuire painottaa. 

Lämminhenkisessä 13-paikkaisessa ryhmäkodissa Tuire avustaa asukkaita peseytymisessä, pukeutumisessa ja ruokailussa. ”Pienessä yksikössä oppii tuntemaan heidät kaikki. Kun työt tekee reippaasti, jää aikaa istahtaa hetkeksi vanhuksen vuoteen reunalle ja olla kiireettömästi läsnä.”

Tampereen kaupunki 

  • hakee osaajia mm. varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, hoiva- ja hoitotyöhön, sosiaalityöhön, ammatilliseen koulutukseen ja monipuolisiin asiantuntijatehtäviin 
  • etsii sijaisia varhaiskasvatukseen sekä sote- ja opetusalalle 
  • tarjoaa kesä- ja keikkatöitä sekä työharjoittelupaikkoja, joita voi kysyä suoraan itseään kiinnostavasta työpaikasta 
  • toteuttaa Trainee-ohjelman syksyllä 2022, paikat tulevat hakuun 21.3.–10.4.2022 
  • pilotoi kesätyöseteliä kesällä 2022 

Työntekijöiden eniten arvostamat henkilöstöedut 

  • Vakuutuskassa 
  • Työterveyshuolto 
  • Liikunta- ja kulttuurietuus (ePassi) 
  • Osaamisen kehittäminen 

tutustu lisää www.tampere.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry