Omilla valinnoillamme voimme säilyttää työpaikkoja


VALTIO ON JÄRJESTÄNYT LAAJAN JOUKON TUKITOIMENPITEITÄ auttamaan yritysten selviytymistä vaikean tilanteen yli. Kuitenkaan kaupankäynnin tyrehtymistä ei korvaa mikään tukitoimi – jos asiakkaat eivät osta, on vaikea selvitä taloudellisesti ja pitää työntekijöistä kiinni. 

Tässä tilanteessa jokainen meistä voi tehdä vastuullisuusteon suomalaisen työn puolesta. Jos oma tilanne sallii, jatketaan tuotteiden ja palveluiden ostamista ja suunnataan ne suomalaisiin yrityksiin, jotka työllistävät. 

Kaupassa voimme valita sen suomalaisen vaihtoehdon, verkossa voimme kääntyä kotimaisten verkkokauppojen puoleen. Tulevana kesänä voimme suosia kotimaan matkailua sekä ostaa niitä palveluita, joita olemme aiemmin tottuneet ostamaan, oli kyse sitten remontoinnista tai vaikkapa terveydenhuoltopalveluista. 

Yrityksinä teemme vastuullisuusteon pitämällä henkilöstöstämme huolta. Ei myöskään laiteta kaikkia rahahanoja kiinni, vaikeassakaan tilanteessa, sillä se kertaantuu ympärillemme ja osuu meihin itseemme, jos rahankierto pysähtyy. 

Julkisen sektorin ostajat voivat jatkaa hankintoja ja mahdollisuuksien mukaan aikaistaa niitä. Nyt jos koskaan pitää käyttää niitä hankintalain sallimia keinoja ostaa oman alueen pk-yrityksiltä sekä paikallista tuotantoa, joka työllistää. 

Olemme Suomalaisen Työn Liitossa laskeneet, että jos jokainen suomalainen käyttää 10 euroa lisää kuussa kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, pitää se 10.000 suomalaista töissä. Pienellä valinnalla on valtava merkitys. Tämä on todellinen vastuullisuusteko, jokaiselta meiltä. 

Tero Lausala 
Toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi