Omakotitaloon kaksion hinnalla – Valkeakoskella asumisen haaveet toteutuvat


Valkeakoskella yhdistyvät kattavat palvelut, luonnonläheisyys ja hyvä asumisen hinta-laatusuhde. Kaupungin sijainti ja kätevät yhteydet tekevät liikkumisesta helppoa. 

Valkeakoskelle asukkaita vetävät luonnonläheisyys, toimivat palvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. 

”Luonnon osalta tärkeitä ovat esimerkiksi vesistöt, meillä kohtaavat Vanajavesi ja Mallasvesi. Keskustan tuntumassa kulkee myös riippusiltojen lenkki, jonka varrella näkee sekä kaupunkia että luontoa”, paikkatietoinsinööri Kaisa Savioja kertoo. 

Liikunnan harrastaminen on helppoa, koska Valkeakoskelta löytyy esimerkiksi palloiluhalli, padel- ja tennishallit, kuntosaleja, jäähalli, uimahalli ja jalkapallokenttiä. Kulttuuria tarjoavat esimerkiksi kaupunginteatteri sekä alueen museot. 

”Kannattaa muistaa myös Sääksmäen alue, joka on hieno käyntikohde”, Savioja toteaa. 

Valkeakoski on kaupunki, jolla on selkeä keskusta palveluineen. Tähän halutaan myös jatkossa panostaa. Saviojan mukaan kaupunki kehittääkin keskustaa tulevaisuudessa niin, että se olisi vetovoimainen, elämyksellinen ja omaleimainen. 

”Keskustassa on kaikki päivittäisasioimiseen tarvittavat palvelut. Lisäksi palveluiden osalta esimerkiksi koulujamme on uusittu ja meille on rakennettu uusi yhtenäiskoulu. Taysin Valkeakosken yksikön myötä meillä on myös hyvät terveyspalvelut, esimerkiksi ympäri vuorokautinen päivystys.” 

Omakotitalon rakentamiseen pääsee helposti kiinni 

Valkeakoskella tontteja on tarjolla sekä kaupungin keskustan tuntumasta että luonnon helmasta. Monipuolisia tontteja kaavoitetaan jatkuvasti lisää. Pyrkimyksenä on kehittää kaupunkia tiiviinä, mutta niin, että asutuksen väliin jää myös puistoalueita. 

”Tarjolla on kaikenkokoisia tontteja 500 neliöstä aina 2000 neliöön. Esimerkiksi kaupungin halutulle pohjoispuolelle kaavoitetaan tällä hetkellä omakotitontteja. Meiltä voikin saada oman pihan ja talon keskustan tuntumasta, samalla hinnalla, jolla esimerkiksi suuremmista kaupungeista saa kerrostalokaksion”, Savioja esittelee. 

Kaupunki tarjoaa mahdollisuuden joko ostaa tai vuokrata tontin, jonka voi halutessaan ostaa omaksi myöhemmin. Tämä on monelle uudelle asukkaalle merkittävä etu. Valkeakoskella myös rakennusluvat on pystytty käsittelemään nopealla aikataululla, mikä tuo rakentamiseen sujuvuutta. 

Valkeakosken hyvä sijainti tekee omakotiasumisesta mahdollista, vaikka työpaikka olisi toisella paikkakunnalla. Tampereelle on vain 30 minuutin ajomatka ja tieverkosto laadukas. Lisäksi kaupungissa on Saviojan mukaan keskitytty pyöräilyn kehittämiseen, yhtenäistä verkostoa naapurikuntien kanssa on kehitetty erityisesti viime syksynä. 

Hänen mukaansa kaupungin tarjoamat tontit sopivat lähtökohtaisesti kaikille kiinnostuneille. 

”Edullista omakotiasumista haluavien lapsiperheiden lisäksi kysyntää on ollut myös kaikenikäisten pariskuntien sekä yksinasuvien keskuudessa. Viimeisen parin vuoden etätyöaika ja halu asua väljästi näkyvät omakotitonttiemme kysynnässä”, Savioja summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.valkeakoski.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen Uudiskohteet