Kuorma paikalleen nopeasti ja varmasti


Närpiössä kehitetty FIX-kuormansidontajärjestelmä lähtee suurin odotuksin Eurooppaan. Yhteistyökumppaniksi on saatu saksalainen Wistra Gmbh.

“Tuoteperhe on kymmenen vuoden työn jälkeen valmis, vaikka kehitys jatkuu yhä. Odotamme voimakasta kasvua lähivuosina”, visioi NWE Network Engineeringin toimitusjohtaja Mats Rönnskog.

Yksitellen kiristettävät liinat korvataan FIX-järjestelmässä valmiiksi kiinnitetyllä järjestelmällä, joko leveillä liinoilla tai peitteillä. Tämä tuo kuorman sidontaan nopeutta, varmuutta ja turvallisuutta.

“Liinat pitää asetella erikseen, mutta peitteen aikaansaama sidontavoima jakautuu nopeasti ja tasaisesti laajalle alueelle. Järjestelmä säästää sitomiseen kuluvaa aikaa keskimäärin 45 prosenttia”, kertoo tekninen johtaja Kimmo Weissenberg.

Työturvallisuus paranee, kun kuljettajan ei tarvitse hyppiä lastin päälle ja takaisin. Siksi myös automaattinen järjestelmä on mahdollinen. Silloin aika lähestyy jo nollaa.

FIX-kuormansidonta- järjestelmä kehitettiin paperirullien sitomiseen, mutta nykyiset versiot käyvät kaikenlaisille lasteille.

Olemme mukana Kuljetus – Logistiikka messuilla Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.5.2019 osastolla 2b39.

“Automaattiselle FIX Truck-safe -järjestelmälle tulee hintaa noin 30 000 euroa, mutta se maksaa itsensä takaisin jo muutamassa kuukaudessa, etenkin sukkulaliikenteessä”, sanoo Rönnskog.

FIX Truck-safe -järjestelmän avulla viedään esimerkiksi Kemissä tehtaalta satamaan yli 20 kuormaa vuorokaudessa. FIX-kuormansidontapeite kehitettiin alun perin paperirullien sitomiseen laivaliikenteessä. Nykyiset versiot soveltuvat kaikenlaisille lasteille, vaikkapa tynnyreiden, rehupaalien tai kappaletavaran kuljetukseen.

www.nwe.fi/fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka