Bioaktiivinen kollageeni, nivelrikko ja urheiluvammat


Tuorein tutkimus on vuodelta 2016, jolloin Saksassa suoritettiin kaksi kaksoissokkotutkimusta*. Tutkimusryhmään 1 kuului 160 nivelten liikekivusta kärsinyttä urheilijaa keski-iältään 24 vuotta. Puolet heistä sai 5 grammaa lumelääkettä ja puolet yhtä paljon bioaktiivista kollageenia (BCP) päivittäin 12 viikon ajan.

Tutkimusryhmään 1 kuuluneilla bioaktiivista kollageenia nauttineilla urheilijoilla liikekipu väheni keskimäärin 37,5 %:lla (osallistujien arvio) ja 33,8%:lla (lääkärien arvio) tutkimusjakson jälkeen. Ero lumelääkeryhmään oli tilastollisesti merkittävä. Tutkimusryhmään 2 kuului 182 keski-iältään 50-vuotiasta henkilöä, joilla oli polven tai lantion alueen kipuja. Puolet heistä sai 5 grammaa lumelääkettä ja puolet yhtä paljon bioaktiivista kollageenia päivittäin 12 viikon ajan.

Farmaseutti Jarmo Hakala

Tutkimusryhmään 2 kuuluneilla henkilöillä, joilla oli kipua kävellessä ja kipua levossa, kipu väheni 38%:lla niillä, jotka käyttivät bioaktiivista kollageenia. Niillä bioaktiivista kollageenia käyttäneillä, joilla oli vain lepokipua, kipu väheni keskimäärin 39%:lla. Ero lumelääkeryhmään oli tilastollisesti merkittävä tässäkin tutkimusryhmässä.

Bioaktiivinen kollageeni (BCP) on melko uusi innovaatio, jota ei pidä sekoittaa perinteiseen, kauemmin markkinoilla olleeseen kollageeniin. Bioaktiivisen kollageenin toiminta perustuu siihen, että ruoansulatuksessa erittäin pienet kollageenipeptidit (n. 3.000 Daltonia) imeytyvät verenkiertoon ja etenevät ja kertyvät niveliin. Tämä on osoitettu ns. biomarkkereilla. Nivelissä nämä peptidit stimuloivat ja lisäävät nivelten omaa kollageenintuotantoa, joka voi olla häiriintynyt nivelrikon tai urheiluvamman johdosta. Lisääntynyt kollageenintuotanto vahvistaa niveliä, vähentää kipua ja estää nivelrustoa raunioittavien entsyymien toimintaa.

FinCollagen Activen myyntipaikat:

Nutrielixirin verkkokauppa www.nutrielixir.fi , apteekit, Rajamarket, Disas Fish, hyvin varustetut Citymarketit. Katso missä tuotetta on normaalisti heti hyllyssä: www.nutrielixir.fi/Tietosivut/Myynnissa

Markkinoija Nutrielixir Oy

Pertunpellonraitti 2 LT 5
00740 Helsinki
www.nutrielixir.fi
info@nutrielixir.fi
puh. 040-132 1115

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Terveys Vapaa-aika