Säännöllinen raideyhteys kappaletavaralle Suomen ja Kiinan välille


Raidekuljetus Suomen ja Kiinan välillä kestää 14 vuorokautta. Vastoin monien ennakkoluuloja, liikenne läpi Kazakstanin ja Venäjän sujuu täsmällisesti ja luotettavasti. Maat ovat tehneet suuria panostuksia sujuvuuden takaamiseksi. Kiinassa hyvien liikenneyhteyksien luominen on osa heidän laajempaa strategiaa yhdistyä muuhun maailmaan eri tavoin”, Nurminen Logisticsin toimitusjohta- ja Ville Iho valottaa.

Nurminen Logisticsin toimitusjohtaja Ville Iho

Raideliikenne on Nurmisen erikoisalaa

Nurmisella on vahva tietotaito junarahtien huolinnasta, etenkin idänkaupassa. Pitkä kokemus Venäjältä ja vahvat kumppanuudet täällä ja ulkomailla takaavat luotettavat ja täsmälliset toimitukset. ”Juuri tällä hetkellä Kiinasta on saapunut juna etuajassa Suomen rajalle odottelemaan rajamuodollisuuksia”, Iho mainitsee haastattelun aikana.

Säännöllisyys on myös uuden raideyhteyden olennainen lisäarvo, jonka ansiosta Nurmisen asiakkaat voivat tiivistää toimitusketjujaan ja lisätä joustavuuttaan omien asiakkaidensa tarpeiden mukaan nyt kun nopean, mutta kalliin lentorahdin ja hitaan laivarahdin väliin on tullut vaihtoehto. ”Tällä hetkellä junamme liikennöi joka toinen viikko, mutta suunnitelmissamme on jo vuorotiheyden tiivistäminen viikoittaiseksi kysynnän kasvaessa.”

Nurmisen mahdollistaman vahvan syöttöliikenteen myötä raideyhteys on kilpailukykyinen laajemminkin Itämeren alueella Kiinan vientiä ja tuontia ajatellen. Kiinassa yhteys tavoittaa niin ikään tehokkaasti sekä sisämaan että rannikonkin kohteet. ”Tarjoamme tämän mahdollisuuden asiakkaalle avaimet käteen -palveluna, ovelta ovelle, parhaiden mahdollisten kumppanien toteuttamana”, Iho summaa. liikenteen myötä raideyhteys on kilpailukykyinen laajemminkin Itämeren alueella Kiinan vientiä ja tuontia ajatellen. Kiinassa yhteys tavoittaa niin ikään tehokkaasti sekä sisämaan että rannikonkin kohteet. ”Tarjoamme tämän mahdollisuuden asiakkaalle avaimet käteen -palveluna, ovelta ovelle, parhaiden mahdollisten kumppanien toteuttamana”, Iho summaa.

Olemme mukana Kuljetus – Logistiikka messuilla Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.5.2019 osastolla 3b18.

Junarahti on kustannustehokas, useimmille riittävän nopea ja myös ympäristöystävällinen kuljetusmuoto:

Konteissa liikkuvan kappaletavaran CO2- päästöt tonnia kohden:

  • Laivarahti 12,1 grammaa/kilometri
  • Junarahti 22,7 g/km
  • Lentorahti 552 g/km

Lähde: Journal of Environmental Economics and Managment 65 (2013), s. 160

www.nurminenlogistics.fi/Etusivu/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka