Nuorekas Satakunta kasvattaa johtajalääkäreitä


”Porin perusturvassa on vahva tahto luottaa nuoriin lääkäreihin ja nostaa tarvittaessa myös erikoistumisvaiheessa olevia lääkäreitä johtotehtäviin.” 

Porin perusturvan alueylilääkäri Tapani Strander voi itse seisoa esimerkkinä sanomansa takana. ”Työnantaja uskalsi tarjota mielenkiintoisia haasteita kesken jatko-opintojen”, lääketieteellisestä valmistumisen jälkeen myös kauppakorkeakoulussa maisterin tutkintoa suorittava 29-vuotias Strander sanoo. Hän kertoo hallintokärpäsen puraisseen jo opiskeluaikana tiedekunnan hallinto- ja luottamustehtävissä. 

”Porin perusturvassa saan yhdistää sekä lääketieteen että johtamisen teoriaopit myös käytännön työssä.” 

Rohkea organisaatio kannustaa ja ruokkii intoa 

Poikkitieteelliselle osaamiselle ei Tapani Stranderin mukaan aina osata antaa tilaa; lääkärijohtajalta odotetaan usein pitkää kokemusta ja tunnustettua osaamista vain lääketieteen alalta. Strander kuitenkin huomauttaa, että terveydenhuollon johto-ja hallintotehtävissä tarvitaan myös ymmärrystä taloudesta, henkilöstöhallinnosta ja juridiikasta. 

”Porin perusturvan vahvuus on rohkea organisaatio, joka ruokkii intoa ja kannustaa heitä, joilla on kehityshaluja. Organisaatio antaa mahdollisuuden oppia ja kasvaa johtajana.” 

Perusturva vastaa asukkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueella. Kuntalaisten tarvitsemat palvelut tuotetaan lähipalveluina lähipalvelupisteissä ja palveluiltaan laajemmissa sote-keskuksissa. Toimintamalli perustuu väestön palvelutarpeeseen, ennaltaehkäisyyn ja moniammatilliseen työskentelyyn. 

”Alueella on nuorekas imago, ja kokemuksesta tiedän, että Porissa nuoria kuunnellaan herkällä korvalla”, Strander sanoo. Hän on vakuuttunut, että on omalla alallaan. Tehtävän tuoman vastuun hän ottaa luottamuksen osoituksena; ei painolastina. ”Töitä tehdään täysillä, osin projektiluonteisesti.” 

Tapani Strander vakuuttaa, että myös lepo- ja vapaa-aikaa jää riittävästi. Hän kehuu Porin kaupungin tarjoamia monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. 

”Luonto ja ulkoilumahdollisuudet ovat täällä vertaansa vailla.” 

 

Porin perusturvassa on avoinna kolme terveyskeskuslääkärin virkaa. 

Hakuaika 1.2.-1.3.2021 

Katso kaikki avoimet työpaikat: www.pori.fi/tyopaikat 

”Tarjolla on myös sijaisuuksia sekä terveyskeskukseen että sairaalaan keväälle ja syksylle. Ota yhteyttä Porin perusturvan ylilääkäreihin, niin sovitaan aloituksesta tarkemmin!” 

Jaa tämä artikkeli


Julkishallinto & kansanterveys