Nopea putkiremontti avaimet käteen -periaatteella


Perinteisessä viemäriremontissa koko putkisto vaihdetaan, mikä sotkee asukkaiden elämää pitkäksi aikaa. Masterpipen sukitusjärjestelmällä kunnostetuille viemäreille taataan sama kestävyys, mutta remontti valmistuu nopeasti eivätkä asukkaiden tarvitse lähteä evakkoon.

Vuonna 2012 perustettu Masterpipe on sukitustekniikan edelläkävijöitä Suomessa. Suuri osa vakuutusyhtiöistä rinnastavat yrityksen järjestelmää viemärilinjojen täydelliseen uusimiseen.

”Myönnämme 40 vuoden vuotamattomuustakuun saneeratuille viemäreille”, Masterpipen toimitusjohtaja Tony Leivo sanoo.

Osana järjestelmää yritys on kehittänyt patentoidun saneerauslattiakaivon, joka tehdään haponkestävästä teräksestä.

”Se on olennainen osa järjestelmää ja asennetaan yksinkertaisesti kylpyhuoneen vanhan lattiakaivon sisään, jättäen vesieristeet ja laatat ehjiksi”, Masterpipen Etelä- ja Itä-Suomen myynnistä vastaava Ken Forsström sanoo.

Kustannusarvio nopeasti

Yrityksen avaimet käteen-työtapa käsittää koko prosessin suunnittelusta kokonaisvaltaiseen urakointiin.

”Se säästää aikaa, rahaa ja asukkaiden sekä taloyhtiön päättäjien hermoja. Viemäreiden saneerauksen suunnittelu ei ole rakettitiedettä. Kunhan saamme piirustukset, pystymme tekemään kustannusarvion muutamassa päivässä”, Leivo sanoo.

Toteutus vaatii tietenkin ensiluokkaiset komponentit, osaavan henkilöstön ja luotettavat alihankkijat. Koko putkisto kuvataan ennen ja jälkeen. Puhdistusvaiheessa viemärilinjat on bakteeri- ja pölysyistä alipaineistettu. Alipaineistus minimoi myös vesivahinkoriskin.

Masterpipen patentoitu saneerauslattiakaivo on tehty haponkestävästä teräksestä ja on oleellinen osa kokonaisjärjestelmää.

”Käytämme Trelleborg-konsernin kehittämää polyesterihuopasukkaa, joka kyllästetään erityisellä kaksikomponenttiepoksilla ja asennetaan paineilmalla ja höyryllä vanhan viemärin sisälle kovettumaan. Viemärihaaroihin asennamme vielä erityiset tehdasvalmisteiset haaravahvikkeet. Työtä seurataan aina kameralla”, Forsström sanoo.

Lopputuloksena huolellisesti puhdistetun vanhan putken sisään muodostuu vähintään kolme milliä paksu, täysin sileä uusi putki.

”Menetelmä täyttää saksalaisen rakennusalan tutkimuslaitoksen DIBt:n sekä VTT:n todella tiukkoja normeja”, Forsström sanoo.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen