Nopea lähijunayhteys, laadukkaat tontit ja toimivat lähipalvelut kutsuvat Orivedelle


Orivesi on jatkuvasti kehittyvä kaupunki, joka panostaa sekä vakituisten että vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyteen. Kattavat palvelut ja lyhyet etäisyydet tekevät arjesta sujuvaa. 

Orivedellä on monipuolista tonttitarjontaa eri puolilla kaupunkia. Vaihtoehtoja löytyy niin isosta kuin pienestäkin pihasta haaveilevalle. Seuraavaksi uutena tonttialueena myyntiin on tulossa Mattilanniitty, jonka sijainti on poikkeuksellisen hyvä. 

”Mattilanniitty on keskustan ja ulkoilureittien välittömässä tuntumassa oleva aurinkoinen omakotitaloalue. Tontit tulevat hakuun elokuussa”, kertoo elinvoimajohtaja Tuija Aro. 

Kaupungilta korostetaan, että sen tarjoamien tonttien hinta-laatusuhde on poikkeuksellisen hyvä. Orivesi vastaa erittäin hyvin myös lisääntyneen etätyön mahdollistamiin haaveisiin maaseutumaisemmasta asumisesta, mikä näkyy jo nyt tonttien ja omakotitalojen kiihtyneenä kysyntänä. 

Keskustan tonttitarjonnan lisäksi rauhaa ja avaria maisemia kaipaavan kannattaa katsastaa myös alueen kylien tarjoamat vaihtoehdot. 

Uusi asuinalue Mattilanniitty (kuvassa taka-alalla) sijoittuu aivan keskustan läheisyyteen. Kuva: Hannu Vallas

Palveluja, harrastusmahdollisuuksia ja luontokokemuksia 

Asumisen laadun lisäksi myös arjen asioiden toimivuuteen on Orivedellä panostettu. 

Orivesi tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta ja perusopetusta. Oriveden lukiossa voi lisäksi opiskella lentopallo- ja urheilulinjalla sekä suorittaa kirjoittajalukion oppimäärän. Kaupunki panostaa myös koulujen kansainvälisyystyöhön, kuten Erasmus-hankkeisiin, jotka ovat saaneet viime aikoina runsaasti kansallista ja Euroopan laajuista tunnustusta. 

Tarjolla on myös yllättävän monipuolisia harrastus-, liikunta- ja kulttuurimahdollisuuksia kaikenikäisille. Kaupungissa on esimerkiksi oma uimahalli, jää- ja liikuntahalli, tekonurmikenttä sekä pumptrack-rata. 

”Oriveden Opiston perintöä vaaliva Oriveden Kampus on vahvasti mukana kulttuuritarjonnassa, kansalaisopisto tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ja paikallisissa seuroissa voi harrastaa melkein mitä vain lentopallosta jääkiekkoon ja telinevoimisteluun. Hiihtoon meillä on Pirkanmaan parhaat ladut ja ja ainoa Hiihtomaa”, Aro kertoo. 

Oriveden sopiva etäisyys Tampereesta tuo paikallispalveluille hyvät toimintaedellytykset. Elinvoimaa tuovat myös alueen monet vapaa-ajan asukkaat. 

”Olemme suosittu lomapaikkakunta, mikä tuo vilkkautta ja ostovoimaa suureksi osaksi vuotta. Haluammekin tarjota hyviä palveluja sekä vakinaisille, että loma-asukkaille”, kertoo kaupunginjohtaja Juha Kuusisto. 

Oriveden sijainti tuo mukanaan erinomaiset mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen. 

”Orivedellä on jopa kaksi kohdetta, Eräpyhän alue ja Etelä-Suomen Inariksi nimetty Pukala, jotka ovat päässeet Suomen 100 luontohelmeä -listalle”, Kuusisto summaa. 

Helppoa liikkumista ja kätevät yhteydet 

Oriveden kaupungin valttikorttina ovat monipuoliset ja kätevät liikenneyhteydet. Lähijunalla pääsee Tampereelle 24 minuutissa. Edullisella Nysse-lipulla voi matkustaa Orivesi-Tampere-alueella sekä junilla, busseilla että ratikalla. Tämä tekee esimerkiksi työ-ja harrastusliikkumisesta niin kaupungin sisällä kuin Tampereen alueellakin helppoa. 

Autoilukin on sujuvoitunut, kun Yliskylän ja Orituvan välille valmistui uusi nelikaistaosuus. Ysitie on Väylän investointiohjelman yksi kärkihankkeista ja maakunnan edunvalvonnan tavoitteena on saada seuraavan tieosuuden nelikaistaistus käyntiin mahdollisimman pian. 

Tutustu tarkemmin: orivesi.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen