NOORALOTTA NEZIRI opettelee rentoutumaan ensimmäisessä omassa kodissa


Kuvateksti: Nooralotta Neziri opettelee rentoutumaan kotona takkatulen äärellä. Kotiin valikoitui Conturan i61-takkamalli sen kauniin ulkomuodon ja kodikkaan kivipinnan ansiosta.

Pika-aituri Nooralotta Neziri osti Jyväskylästä elämänsä ensimmäisen kodin, jonka myötä hänestäkin kuoriutui sisustaja.

Kodin merkitys nousi uudelle tasolle pika-aituri Nooralotta Nezirin elämässä, kun monet arvokisat ja harjoitusleirit jouduttiin tänä vuonna perumaan.

– Olen ollut aika liimattu kotiin. Aluksi se harmitti paljon, mutta olen yrittänyt nauttia elämän rauhallisuudesta, treenannut kovaa ja rentoutunut kotona.

Ammattiurheilijalle kertyy tavallisena vuotena reippaasti reissupäiviä.

– Jokaisella reissulla odotan kuitenkin pääseväni kotiin. Kodissa pystyn parhaiten palautumaan henkisesti, eikä missään ole niin mukavaa nukkua kuin omassa sängyssä, Neziri kertoo.

Jyväskylässä koti on 112 neliön erillistalo, jonka sisustuksen Neziri suunnitteli yhdessä miehensä Ville-Matin kanssa. Aiemmissa vuokra-asunnoissa Neziri ei kiinnittänyt erityisemmin huomiota sisustukseen, mutta nyt omassa kodissa on toisin.

CONTURA-TAKKA TUO TUNNELMAA JA KONTRASTIA VAALEAAN SISUSTUKSEEN

”Musta hormi oli kiva yksityiskohta – vaikka puhutaan vain putkesta, niin se tuo näyttävästi kontrastia muuten valkoiseen yleisilmeeseen”, Neziri toteaa uudesta Contura-takasta.

Raikas, tilava ja kodikas – näitä Neziri toivoi kodiltaan. Kodin sydämenä on yhdistetty keittiö ja olohuone. Tästä oleskelutilasta haluttiin avara ja mukava paikka, jossa voi rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa. Kontrastia vaaleasävyiseen tilaan antavat harmaat keittiökaapit ja Artstone-pinnalla varustettu Contura i61-kiertoilmatakka.

– Takan valinta lähti siitä, että googletin erilaisia takkoja ja etsin ulkonäöltä kauneinta takkamallia, joka on sopivan moderni ja siro. Contura-takka oli näillä perusteilla selvä valinta. Meille valitun takan harmaa kivipinta tuo kivasti eloisuutta muuten todella vaaleaan sisustukseen, Neziri toteaa.

Uuden Contura i61-takkamallin kivipinnassa oli Nezirin mielestä mukavasti perinteisen takan tuntua yhdistettynä moderniin tyyliin. Takka myös muistuttaa kotoisista muistoista.

– Vietin lapsena paljon aikaa isovanhempien luona, jossa oli takka perinteisessä takkahuoneessa. Nautin siellä takan tuomasta tunnelmasta ja saman tunnelman halusin myös omaan kotiin. Nyt viileillä keleillä on ihanaa venytellä takkatulen lämmössä.

Nezirin omassa kodissa ei ole aiemmin ollut takkaa. Takkatulen sytyttämisen opettelu tuntui eksoottiselta kokemukselta.

SIISTEYS JA AVARUUS AUTTAVAT NOORALOTTAA RENTOUTUMAAN

Lämpimiä värejä Nezirin kodin oleskelutilaan tuovat puupöytä ja ruskeansävyinen iso sohva, joka on opettanut energisen juoksijan rentoutumaan.

– Olen aina ollut aivan liian paljon touhuaja ja huono rentoutuja. Oma koti on auttanut rentoutumaan aiempaa paremmin. Selvästi siisteys ja avara tila ympärillä rauhoittavat mieltä. Kun urheilijan työ on niin fyysistä, parasta kotona on ne hetket, kun ei tarvitse tehdä mitään ja voi vain makoilla sohvalla.

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus