Nokian Viinikanniemen rantatontit pian myyntiin – pulahda Pyhäjärveen vaikka joka päivä


Nokialle rakentuvasta, uudesta Viinikanniemen asuinalueesta tulee ainutlaatuinen ja harvinainen helmi koko Pirkanmaalla. Täällä asutaan kaupunkilaisena omakotitalossa järven rannalla. Viinikanniemessä yhdistyvät järvimaiseman harmonia ja rantaelämysten rikastama elämä. 

Viinikanniemi on lähellä ja tarpeeksi kaukana. Rauhaisa keidas kaupungin sisällä, jossa Nokian ja koko Pirkanmaan palvelut ovat ulottuvilla. Alle puolessa tunnissa kotioven eteen aukeaa Pyhäjärven, moottoritien tai kiitoradan kautta koko maailma. 

Asumisen järvihelmi Nokialla 

– Viinikanniemen rakentuva alue on yhteensä kymmenen hehtaarin kokoinen ja siellä tulee asumaan noin 200 asukasta. Nokian kaupunki luovuttaa saarimaiselta alueelta vuoden 2022 aikana 30 uutta omakotitonttia, joista kahdellakymmenellä on oma ranta, kertoo Nokian kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen. 

Viinikanniemen tontit ovat heti rakennettavissa. Omakotitonttien rakennusoikeus on 210–360 k-m², jonka lisäksi rantatonteille voi rakentaa oman saunan. Rakentamisessa on huomioitava mm. yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä. 

Onni odottaa omassa rannassa 

Viinikanniemessä voi nauttia elämästä, jonka arkea rikastavat Pyhäjärven ja koko ympäröivän Pirkanmaan tarjoamat elämykset. Kotirannasta pääsee vaivattomasti kalastamaan, uimaan, vesiurheilemaan ja veneilemään vaikka Tampereelle tai aina Hämeenlinnaan saakka. Oman rantasaunan löylyistä ja uimisesta virkistävässä järvivedessä voi iloita vaikka vuoden jokaisena päivänä. 

Omarantaiset tontit kiertävät Viinikanniemeä kahdessa korttelissa. Saarimaisen alueen keskelle sijoittuu kymmenen omakotitontin kortteli, jossa talot on mahdollista rakentaa niin, että niistä aukeavat näköalat Pyhäjärvelle. Niemessä sijaitsee lisäksi venevalkama ja uimapaikka. 

Unelma on lähellä 

Viinikanniemi sijaitsee palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Veneellä pääsee omasta rannasta tai alueen vieraslaiturista Ratinan suvantoon vartissa. Matkaa Nokian rautatieasemalle on viisi kilometriä, josta pendelöinti käy sujuvasti lähijunalla Tampereelle tai vaikka Helsinkiin saakka. 

– Viinikanniemen omakotitontit tulevat myyntiin vuoden 2022 alkupuolella. Ne myydään avoimen tarjouskaupan perusteella korkeimman ostotarjouksen tehneelle. Tontille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa tontin omistusoikeuden siirtymisestä, sanoo maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto. 

Viinikanniemen uudet omakotitontit 

  • Tonttien määrä yhteensä 30, joista 20 omarantaista tonttia 
  • Rakennusoikeutta tontilla 210-360 k-m² 
  • Lisäksi omarantaisilla tonteilla 20 k-m²:n rantasaunan rakennusoikeus sekä yhden laiturin sijoitusoikeus vesialueelle 
  • Rakentamisessa on huomioitava mm. yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä 
  • Kunnallistekniikka valmistuu alueelle loppuvuodesta 2021 
  • Tontit tulevat myyntiin vuoden 2022 alkupuolella 

Lisätiedot: nokiankaupunki.fi/viinikanniemi 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa