Nokian Viinikanniemen rantatontit myyntiin helmikuussa – nauti Pyhäjärvi-näkymistä joka päivä


Nokialle rakentuvasta, uudesta Viinikanniemen asuinalueesta tulee ainutlaatuinen ja harvinainen helmi koko Pirkanmaalla. Täällä asutaan kaupunkilaisena omakotitalossa järven rannalla. Viinikanniemessä yhdistyvät järvimaiseman harmonia ja rantaelämysten rikastama elämä. 

Viinikanniemi on lähellä ja tarpeeksi kaukana. Rauhaisa keidas kaupungin sisällä, jossa Nokian ja koko Pirkanmaan palvelut ovat ulottuvilla. Alle puolessa tunnissa kotioven eteen aukeaa Pyhäjärven, moottoritien tai kiitoradan kautta koko maailma. 

Asumisen järvihelmi Nokialla 

”Viinikanniemen rakentuva alue on yhteensä kymmenen hehtaarin kokoinen ja siellä tulee asumaan noin 200 asukasta. Nokian kaupunki luovuttaa saarimaiselta alueelta 30 uutta omakotitonttia, joista kahdellakymmenellä on oma ranta. Ensimmäiset rantatontit myydään avoimella huutokaupalla 21.2.- 20.3.2022.”, sanoo Nokian kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen. 

Viinikanniemi sijaitsee palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Veneellä pääsee omasta rannasta tai alueen vieraslaiturista Ratinan suvantoon vartissa. Matkaa Nokian rautatieasemalle on viisi kilometriä, josta pendelöinti käy sujuvasti lähijunalla Tampereelle tai vaikka Helsinkiin saakka. 

Unelma on lähellä – tontit pian myynnissä 

Viinikanniemeen valmistui kunnallistekniikka vuoden 2021 lopussa, ja uudet omakotitontit ovat heti rakennettavissa. Omakotitonttien rakennusoikeus on 210–360 k-m², jonka lisäksi rantatonteille voi rakentaa oman saunan. Rakentamisessa on huomioitava mm. yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä. 

”Viinikanniemen omakotitontit myydään avoimen tarjouskaupan perusteella korkeimman ostotarjouksen tehneelle. Tontille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa tontin omistusoikeuden siirtymisestä”, sanoo maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto. 

Onni odottaa omassa rannassa 

Viinikanniemessä voi nauttia elämästä, jonka arkea rikastavat Pyhäjärven ja koko ympäröivän Pirkanmaan tarjoamat elämykset. Kotirannasta pääsee vaivattomasti kalastamaan, uimaan, vesiurheilemaan ja veneilemään vaikka Tampereelle tai aina Hämeenlinnaan saakka. Oman rantasaunan löylyistä ja uimisesta virkistävässä järvivedessä voi iloita vaikka vuoden jokaisena päivänä. 

Omarantaiset tontit kiertävät Viinikanniemeä kahdessa korttelissa. Saarimaisen alueen keskelle sijoittuu kymmenen omakotitontin kortteli, jossa talot on mahdollista rakentaa niin, että niistä aukeavat näköalat Pyhäjärvelle. Niemessä sijaitsee lisäksi venevalkama ja uimapaikka. 

Viinikanniemen uudet omakotitontit 

  • Tonttien määrä yhteensä 30, joista 20 omarantaista tonttia 
  • Rakennusoikeutta tontilla 210-360 k-m² 
  • Lisäksi omarantaisilla tonteilla 20 k-m²:n rantasaunan rakennusoikeus sekä yhden laiturin sijoitusoikeus vesialueelle 
  • Rakentamisessa on huomioitava mm. yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit sekä rantavyöhykkeen säilyminen metsäisenä 
  • Kunnallistekniikka valmistui alueelle vuonna 2021 
  • Ensimmäiset tontit tulevat myyntiin 21.2.2022 

Lisätiedot: nokiankaupunki.fi/viinikanniemi 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen