Nokian Renkaat on hyvän tiimihengen ja jatkuvan kehittymisen työyhteisö


Nokian Renkaat tarjoaa työpaikkoja tekijöille, joilla asenne ja halu oppia ovat kohdillaan. Innostuneelle työntekijälle tarjotaan paljon mahdollisuuksia kasvaa ja vaikuttaa oman työn sisältöön.

Nokian Renkaita työpaikkana leimaa ennen kaikkea yhteisöllisyys. Töitä tehdään yhdessä ja auttamisen kulttuuri on vahva. Helppo lähestyttävyys ja työntekijöiden aktiivinen kuuleminen leimaavat koko organisaatiota johdosta tuotantoon.

– Kehitämme ja parannamme työmenetelmiä jatkuvasti ja siinä työntekijät ja heidän näkemyksensä ovat aina suuressa roolissa, kertoo tuotantoinsinöörin tehtävässä Nokian Raskaiden Renkaiden puolella työskentelevä Pekka Oksman.

Oman leimansa kehittämishenkeen tuo se, että Nokian korkealle automatisoitu ja moderni tehdas toimii myös tuotekehitystehtaana, joten siellä luodaan jatkuvasti uusia menetelmiä ja valmistetaan esimerkiksi koesarjat.

– Kiinnostavuutta työhön tuo myös sen uniikkius, esimerkiksi suurin osa käyttämistämme koneista ovat meille räätälöityjä. Näitä hommia ei voi oppia muualla kuin täällä tekemällä, kertoo Nokian Renkaiden työnjohdossa työskentelevä Pasi Pitkäaho.

Mahdollisuuksia pitkään työuraan

Pitkäaho aloitti työuransa Nokian Renkailla jo vuonna 1994 ja Oksman vuonna 2006. He molemmat ovat edenneet nykyisiin positioihinsa operatiivisesta työstä aloittaen. Heidän mukaansa työpaikka tarjoaakin erinomaisia mahdollisuuksia oppia, kehittyä ja edetä.

– Tulin aikoinani Raskaille Renkaille kokonpanoon ja tänä päivänä minulla on iso tiimi johdettavana. Omaa ammattitaitoa on saanut kehittää ja kouluttautua esimerkiksi johtamiseen. Samalla tehdyt työvuodet eri rooleissa tuovat vahvaa kenttäkokemusta ja myös työntekijöiden arvostusta, Pitkäaho mainitsee.

Pekka Oksman kiittää Nokian
Renkaiden hyvää tiimihenkeä.

Työyhteisössä koetaankin, että uusien työntekijöiden tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvä asenne ja halukkuus oppia. Kehittyä voi hyvin erilaisista lähtökohdista, ja keskittyä voi joko yhteen osaamisalueeseen tai opetella tekemään useita erilaisia tehtäviä.

 

– Olemme viime aikoina ottaneet aivan kaikenlaisia työntekijöitä, iällä ja sukupuolella ei ole väliä. Toki jonkinlainen kokemus työelämästä on eduksi. Taustaltaan tekijämme ovat kuitenkin todella laajalta skaalalta lentokapteenista pikaruokaravintolan kassaan, kymmeniä työntekijöitä osastolleen viime aikoina rekrytoinut Pitkäaho kertoo.

Joissain työtehtävissä etua on kuitenkin fyysisestä kunnosta ja voimasta.

– Itsestään täytyy pitää huolta myös vapaa-ajalla, ja toki on hyvä tiedostaa, että työ on vuorotyötä. Etuna meillä on se, että vuorot ovat tiedossa aina vuodeksi eteenpäin, joten omien menojen suunnittelu on helppoa, Oksman mainitsee.

Siisti työympäristö tekee arjesta mukavampaa

Työntekijöille käytännön työmukavuutta tuovat panostukset siistiin, mukavaan ja automatisoituun tehdasympäristöön sekä se, että tekijöiden huomiot esimerkiksi turvallisuuteen liittyen otetaan aina varmasti käsittelyyn.

Jokaiselle työnhakijalle merkittävä hakumotivaattori on varmasti myös palkkaus, joka on erittäin kilpailukykyinen alueen vastaaviin työpaikkoihin verrattuna. Yrityksen periaatteena on, että uutena aloittavat työntekijät ovat vuokratyöfirman kautta, tämä ei kuitenkaan näy työtehtävissä tai merkittävästi myöskään palkkauksessa.

– Jokainen saa saman opin ja tekee samoja töitä, Pitkäaho toteaa.

Hänen mukaansa hyvälle työntekijöille löytyy varmasti paikka, vaikka varsinaista hakua ei olisi auki.

– Meillä on pitkät työurat ja ihmiset viihtyvät hyvin. Kun ihmiset etenevät, paikkoja kuitenkin avautuu. Kannattaakin siis osoittaa kiinnostuksensa rohkeasti, hän summaa.

 

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä