Niini uskoo, että tärkeintä on kuunnella asiakkaita tarkasti


Monipuolisena printtitalona tunnettu, yli 60 vuotta toiminut perheyritys Niini on jo vuosia sitten laajentanut myös digitaalisiin palveluihin, kuten asiakkaiden verkkokauppa-alustoihin. Nyt yritys panostaa erityisen vahvasti asiakaskokemuksen kehittämiseen. Muutoksessa avainasemassa on omien työntekijöiden osaamisen kehittäminen ja kouluttaminen. 

Printtituotteiden ja digitaalisten palveluiden lisäksi Niini tarjoaa nykyään myös muita asiakkaiden näkyvyyttä parantavia ratkaisuja, kuten video- ja uutiskirjetuotantoa ja somepäivityksiä. 

– Käymme aktiivisesti vuoropuhelua asiakkaiden kanssa ja teemme muun muassa asiakashaastatteluja, jotta ymmärrämme, miten tarpeet ovat muuttuneet. Tavoitteemme on palvella yhä kokonaisvaltaisemmin asiakkaiden viestintätarpeissa, kertoo toimitusjohtaja Katja Niini. 

Koronatilanne on muokannut toimialaa ja tietyiltä osin asiakastarpeet ovat muuttuneet yllättäväänkin suuntaan. Digitaalisuuden lisääntyminen on ilmeinen muutos, mutta printillä on oma selkeä roolinsa viestinnän kanavana. 

– Tässä muuttuneessa tilanteessa meidän asiakkaamme miettivät, miten tavoittaa omat asiakkaansa ja erottua. Esimerkiksi printtisuoramainonta toimii nyt hyvin uusien verkkokauppa-asiakkaiden hankkimisessa, toteaa kehitysjohtaja Viivi Niini. 

Kokonaisvaltaista vastuunkantoa 

Niinin omassa toiminnassa isoin muutos liittyy kokonaisvaltaisempaan vastuunkantoon, asiakasrajapintojen lisääntymiseen ja oman henkilökunnan rooliin asiakaskokemuksen luomisessa. Yhä suurempi osa henkilöstöstä on asiakkaiden kanssa kontaktissa. 

– Aiemmin työ saattoi olla aika linjamaista, nyt työhön tulee lisää vastuuta ja monipuolisuutta, Viivi toteaa. 

Niini taklaa asiakaskokemuksen parantamista osallistamalla henkilökuntaansa tunnistamaan hyviä tapoja toimia ja kehittämään valmiuksiaan mm. laajalla oppisopimuskoulutuksella. Tätä on tehty esimerkiksi hyvän vastaanoton saaneella prosessipohjaisella workshop-työskentelyllä.

– Pyrkimyksemme on lisätä ketteryyttä ja tehdä asioinnista asiakkaalle helppoa. Kun pyritään näin isoon muutokseen, täytyy kaikilla olla tähän eväät, Katja esittää. 

Vastuullisuus ei näy yrityksessä ainoastaan suhteessa asiakkaisiin ja työntekijöihin. Myös ympäristöasioihin kiinnitetään poikkeuksellisen paljon huomiota. Yrityksen päätoimitilaan on esimerkiksi tehty energiaremontti, jossa tuotantolaitteiden hukkalämpö saadaan hyötykäyttöön. 

– Osallistuimme vuonna 2010 Helsingin kaupungin Ekokompassi-pilottiin, se on antanut meille hyvän pohjan. Otammekin ympäristöasiat huomioon kaikessa, on se sitten materiaali- tai laitevalintoja, lähettiautoja tai lähettireittien optimointia, Katja mainitsee. Ympäristöasioissa tukevat lisäksi Joutsenmerkki ja ekologiset materiaalivaihtoehdot. Kotimaisesta työstä kertoo Avainlippu-merkki. 

Niinillä uskotaan, että jatkossakin menestyksen takaa yhdistelmä kehitysintoa ja tarkkaa muutosten havainnointia. 

– Kaikki on mahdollista, kun tarjoamme sitä, mille on aidosti asiakkailla kysyntää, Katja summaa. 

niini.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä