Nauti kesäaskareista ennennäkemättömällä tavalla


– Akkukoneilla työskentely on mukavaa ja kevyttä, samat akut sopivat niin puutarhaan kuin remontti projekteihin

Tänä päivänä yhä useampi viettää aikaa pienten tee-se-itse projektien tai puutarhan parissa. Jotta harrastaminen ei ala maistua puulta, kannattaa panostaa kunnon työkaluihin. Akkukoneet sopivat lähes kaikkiin askareihin jossa aikaisemmin käytettiin johtotai bensakonetta. Yleisesti ottaen akkutyökalut ovat kevyempiä ja työergonomia on parempi. Sen lisäksi niistä ei tule samanlaista saaste-, melu- ja hajuhaittaa kuin bensakoneista. Lisäksi käyttökustannukset ovat edullisemmat.

SKIL tuotteet ovat tunnettuja monista innovaatioista, kuten esimerkiksi EASY STORAGE-järjestelmästä jonka ansiosta puutarhatyökalut vievät vain vähän säilytystilaa.

Muutaman vuoden markkinoilla ollut SKIL on menestynyt hyvin eri testeissä ja onkin varteenotettava vaihtoehto akkukoneen ostoa suunniteltaessa. SKILlin valikoimaan kuuluu useita eri akkutyökaluja puutarhan ja pihan kunnostus- ja huoltotöihin. Laadukkaat, vaativien harrastajien ja ammattilaisten työkalut tunnistat niiden punaisesta väristä. Mikä parasta, akut ja laturit ovat täysin yhteensopivia kaikkien punaisten SKIL-akkutyökalujen kesken. Samaan akkujärjestelmään kuuluu jo yli 60 työkalua.

Työkalujen voimanlähteenä toimii 20 V:n Energy Platform -akkujärjestelmä. Sen Keep Cool™ -teknologia viilentää akkukennoja ja estää niiden kuumenemisen. Tämä parantaa akunkestoa jopa 25% ja kaksinkertaistaa akun elinajan. Enää ei tarvitse pelätä että akut menisivät rikki talvisäilytyksessä tai niitä ei voi ottaa kesken latauksen irti laturista. Myöskään akkujen loppumista kesken urakan ei tarvitse pelätä. Uudella akkuteknologialla pystytään ajamaan nurmikkoa isojakin alueita ja lisälaturilla sekä vara-akuilla työn ei tarvitse keskeytyä ollenkaan.

Laadun takeena SKIL myöntääkin akuille 3 vuoden takuun suoraan ostokuittia vastaan ilman mitään rekisteröintejä. Muille koneille takuu on 3 vuotta ja hiiliharjattomille koneille 5 vuotta. Ammattikäytössä takuu on yhden vuoden.

Pienet erot saattavat tuntua isoilta käytössä. Oheinen SKIL130-Akkuruohonleikkuri on kevyt käsitellä ja näin ollen soveltuu monimuotoisille pihoille hyvin. Isompikokoinen ja järempi SKIL140 sopii puolestaan kokonsa vuoksi isommille nurmialueille jolloin leikkaus on nopeampaa.

5 VINKKIÄ LAITEHANKINTAAN:

  1. Mieti, minkälaiseen käyttöön laite tulee. Jos käytät laitetta enemmän kuin kerran, kannattaa laatuun ja johdottomuuteen satsata.
  2. Osta akkukone, jossa on hyvä takuu akuille ja latureille, se kertoo myös laadusta sekä siitä, miten reklamaatiot tai takuuvaihdot hoidetaan. Lehdissä julkaistut testit voivat autta valinnassa, mutta on hyvä muistaa että ne ovat vain suuntaa antavia.
  3. Jokaisella on hieman erilaiset mieltymykset eli kokeile myymälässä miltä kone tuntuu kädessä. Laatuvaikutelman ja ergonomian pystyy toteamaan vain kokeilemalla.
  4. Katso, paljonko runkokoneiden hinnat ovat. Usein ostetaan halvin tarjouskone, mutta kun tarvitset jotain muuta akkutyökalua, saatat yllättyä kuinka paljon pelkät rungot maksavat. Ennakoi siis hieman mitä muita koneita voisit tarvita.
  5. Muista tarvikkeet. Laadukkailla tarvikkeilla työskentely on turvallisempaa, tehokkaampaa ja mukavampaa.

www.skil.fi

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika