Namika Areenasta tulee nuorisoliikunnan ja koriksen uusi pyhättö Helsinkiin


Vuonna 2023 valmistuvasta Namika Areenasta tulee näyttävä ja monipuolinen urheilu-ja liikuntakeskus Helsingin Pakilaan aivan Kehä I:n tuntumaan. 

”Namika Areena on paikallinen lasten ja nuorten liikuttamisen keskus ja luonteva jatke meidän toiminnalle koripallon ja muun nuoristyön parissa”, Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja hehkuttaa. 

Namika Areenan rakennuttaa ja omistaa Helsingin NMKY:n tukisäätiö, rakentajana toimii NCC ja suunnittelutyöstä vastaa Arkkitehtitoimisto Rudanko + Kankkunen. Areena rakennetaan itsenäisenä osana Helsingin kaupunginvaltuuston tammikuussa 2020 hyväksymää Pakilan allianssihanketta.

Namika Areenaan tulee kaksi kenttäaluetta. Pääkenttä jakautuu kahteen täysimittaiseen harjoituskenttään ja sen yhteyteen tehdään 300 hengen katsomo. Toinen kenttäalue on puolestaan monitoimikenttä eri urheilulajien tarpeisiin. Muita tiloja ovat monipuolinen oheisharjoittelualue, palveleva lounaskahvio, koripallon Pro shop sekä muunneltavia kokous- ja edustustiloja. Areenan ulkotiloihin on suunnitteilla padel-kenttä, katukoriskenttiä ja skeittipuisto. 

”Oman toimintamme lisäksi Areena toimii myös viereiseen Pakilan yläkoulun liikuntatiloina päivisin ja tiloja vuokrataan myös muille halukkaille”, Laulaja valottaa. 

”Olemme ilolla mukana rakentamassa tätä hanketta joka vastaa monenlaisiin tarpeisiin. Se tarjoaa paikallisille lapsille ja nuorille paikan oppia ja innostua liikunnasta ja urheilusta, jotka ovat terveen elämän peruspilareita”, NCC:n yhteistoimintarakentamisen yksikönjohtaja Joonas Saikkonen lisää. 

Namika toi koripallon Suomeen 

Helsingin NMKY:llä eli Namikalla on merkittävä roolinsa suomalaisen koripallon historiassa, sillä sen perustaja Vilho Nuoreva toi lajin aikoinaan Suomeen vuonna 1927 nuorisotyön teon välineeksi. Lajiin hän oli tutustunut Tanskassa pidetyissä YMCA:n maailmankisoissa. 

Legendaarisen aseman vuosikymmenten saa tossa saavuttanut Namika on tärkeä liikuttaja Helsingissä ja se on myös Suomen suurin koripalloseura yli 1 200 lisenssipelaajaa. Namikalla on sekä miesten että naisten joukkueet Suomen toiseksi korkeimmilla sarjatasoilla: ”Tavoitteemme on olla Suomen ykkönen kasvattajaseurana, mutta ei meitä haittaa nuorten divarijengien pärjääminen aikuisten sarjoissa”, Helsingin NMKY:n lajipäällikkö Henrik Pulkkinen iloitsee. 

Varat Areenan rakentamiseen tulevat HNMKY:n Tukisäätiöltä, joka omistaa kaksi korttelia Helsingin keskustassa ja pyörittää siellä Hotel Arthuria. ”Hotel Arthur on Suomen suurin yksityinen, ketjujen ulkopuolella toimiva hotelli. Se on 100% kotimaisessa omistuksessa oleva yhtiö. Arthurin omistaa Helsingin NMKY:n tukisäätiö, jonka ainut tehtävä on sääntöjensä mukaan tukea lasten ja nuorten toimintaa. Helsingin ydinkeskustassa Vuorikatu 19 sijaitsevassa Arthurissa avattiin 1.6. uudistetut ravintola – ja kokoustilat sekä toteutettiin hotellihuoneiden ja yleisten tilojen upgreidaus”, kertoo Arthurin toimitusjohtaja Eero Finne. ”Olemme kuin Robin Hood – jaamme yritystoiminnasta syntyneitä varoja lasten ja nuorten toimintaan yleishyödyllisen säätiön kautta. Namika Areena on suuri ja konkreettinen näyttö siitä, mitä hyvää me voimme resursseillamme tehdä yhteisömme ja koko alueen hyväksi”, Laulaja summaa.

Helsingin NMKY eli Namika on osa 130 maassa toimivaa globaalia, maailman suurinta ei-poliittista YMCA-nuorisoliikettä, joka painottaa henkisen, hengellisen ja fyysisen kehityksen kokonaisuutta. Namikan liikunta-, musiikki-, kerho- ja osallisuuspalveluiden toiminnan piirissä on viikoittain 5 500 lasta, nuorta ja aikuista. 

Lisätietoja Namika Areenasta 
Timo Laulaja, pääsihteeri Helsingin NMKY 
0505292941 
timo.laulaja@hnmky.fi 
www.hnmky.fi/namika-areena 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi