Näihin koteihin ihastutaan nyt Tampereen seudulla


Tampereen ohella sen ympäristöön on rakenteilla suosiotaan kasvattavia asuinalueita. Hyvästä rakentamisesta palkitun T2H:n kodeissa on kohdillaan arkkitehtuuri, sijainti ja elämisen ihanuus. 

”Nyt on hyvä hetki tutustua Tampereen lisäksi ympäristökuntien asuntotarjontaan”, T2H Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Huhdanpää vinkkaa. 

Esimerkiksi Nokian keskusta ja Tampereen rajalla oleva alue Kangasalan puolella ovat herättäneet kiinnostusta. Eikä ihme, sillä molemmista pääsee sujuvasti ja nopeasti Tapparan ja Ilveksen kotikaupunkiin. Lamminrahkasta pääsee tulevaisuudessa kulkemaan ratikalla, ja ilman sitäkin Kangasalan rajalta suhauttaa henkilöautolla kymmenessä minuutissa vaikka TAYS:in pihalle. Nokialta puolestaan pääsee jo junalla Tampereen keskustaan. 

Mutta pelkästään hyvä sijainti ja lähipalvelut ei riitä selittämään kyseisten alueiden kasvavaa suosiota. T2H rakentaa näihin vehreisiin maisemiin asuntoja, joiden valoisat huoneet saavat monet henkäisemään ihastuksesta. 

”Kohtuuhintaisista omistusasunnoista on ollut pulaa. Se näkyy nyt siinä, että asunnot menevät hyvin kaupaksi”, Huhdanpää kertoo. 

Yksi uusista kohteista on Linkosuonpuiston alueella, nimeltään Kangasalan Pianta. Siellä koulu, päiväkoti ja kirjasto ovat lähellä. Lamminrahkan puolelle taas on tulossa Kangasalan Mesin Ihanat kerrostalokodit. Niiden vierestä löytyvät kaikki arjen palvelut, kuten koulukeskus päiväkoteineen, liikuntapuisto, päivittäistavarakaupat sekä alueen pääkatu kivijalkakauppoineen. Järvien kehystämään Nokian ydinkeskustaan rakennetaan Asunto Oy Nokian Serenita. 

T2H-kodeissa asukkaat voivat valita parhaiten omaan makuunsa sopivat materiaalit, kalusteet ja varusteet.

Ihana koti kuuluu kaikille 

Huhdanpää on sitä mieltä, että asunnon on tehtävä vaikutus ostajaan jo ensisilmäyksellä. 

”Wau-efekti on tultava, kun käy katsomassa uutta kotia.” 

T2H on keskittynyt pelkästään asuntorakentamiseen. Se on koonnut yhteen tekijöitä, joiden summana elämys syntyy. 

”Suosion syy on siinä, että asiat on mietitty viimeisen päälle. Esimerkiksi huonekorkeus on kodeissamme 2,9 metriä eli suurempi kuin perusasunnoissa. Loft-henkisissä kodeissa korkeutta on jopa 4 – 5 metriä.” 

Avaraa vaikutelmaa lisäävät tilava terassi tai parveke sekä suuret ikkunat, joiden kautta kevätauringon elämänilo pujahtaa sisään. Eikä maisemaa plokkaa edes patteri, sillä T2H:n kodeissa on lattialämmitys. 

Se on luksusta monessa kerrostalokodissa. 

”Meille asiakastyytyväisyys on tärkeää ja pyrimme koko ajan entistä parempiin ratkaisuihin. Siksi haluamme olla suoraan yhteydessä kotien tuleviin asukkaisiin. Kunkin kohteen asiakasvastaava esimerkiksi huolehtii asukkaan toivomista materiaaleista ja mahdollisista muutostöistä. Ihana koti kuuluu kaikille.” 

Kahdesti palkittu 

Kun Huhdanpäältä kysyy, että miten hän todistaa rakentamisen korkean laadun T2H:n kodeissa, hän kääntyy katsomaan taulua työhuoneensa seinällä. Siinä on kehystettynä Tampereen kaupungilta saatu palkinto, tarkemmin sanottuna Yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaoston Hyvän rakentamisen palkinto vuodelta 2020. T2H sai sen laadukkaasta asuntorakentamisesta ja korkeatasoisesta arkkitehtuurista. 

”Lisäksi pidettiin siitä, että olemme integroineet taidetta rakennuksiin.” 

Meriitti on vakuuttava, puolueetonkin. Lisäksi T2H on voittanut palkinnon rakennuksillaan kahdesti. 

Kohtuuhintaan korkeaa laatua 

T2H on luotettava, ammattitaitoinen ja kotimainen yritys. Se rakentaa vapaarahoitteisia omistusasuntoja Pirkanmaan lisäksi pääkaupunkiseudulla. Suunnitteilla on myös laajentua Turun suuntaan. 

Yrityksen perustivat Arto Toikkanen sekä Henri ja Samuli Huhdanpää vuonna 2010. Sukunimien ensimmäisistä kirjaimista tulee lyhenne T2H. 

Yrityksen asuntotuotannon pääpaino on kohtuullisen hintaisissa rivi- ja kerrostaloasunnoissa. Rakennetut asunto-osakeyhtiöt saattavat olla myös monen talotyypin yhdistelmiä ja sisältävät esimerkiksi pari- ja erillistaloja. 

T2H on perustajaurakoitsija eli se hankkii tontin, suunnittelee, rakentaa ja myy asunnot itse tai yhteistyökumppanien kanssa. Asiakkaita ovat kotien ostajat ja asuntosijoittajat. 

Tampereen talousalue antaa mahdollisuuden paitsi aktiiviseen kaupunkielämään myös luonnonrauhaan. Moderni ja vahva yritysmaailma tarjoavat kiinnostavia työpaikkoja ja kolme korkeakoulua monipuolisia opiskeluvaihtoehtoja. 

”Nyt on hyvä hetki hankkia asunto, sillä Tampereen seutu kehittyy hurjaa vauhtia. Rautatieverkko laajenee ja muutenkin asiat ovat menossa hyvään suuntaan. Alue on kaikilla mittareilla vetovoimainen. Uskon, että tämä kehitys jatkuu”, Huhdanpää sanoo. 

Lue lisää: www.t2h.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa