Älyvaatteet mittaavat työn kuormitusta


Vuosia huippu-urheilijoiden käyttämä suomalainen puettava teknologia on nyt myös ergonomian hightech tuote. Myontec Ergoanalyysin™ avulla mitataan eri työvaiheiden fyysistä kuormittavuutta, jolloin pystytään tekemään oikeita päätöksiä kuormittavuuden vähentämiseksi. FC Barcelonan, Red Bullin ja British Cyclingin käyttämä teknologia on nyt valjastettu yritysten työhyvinvoinnin ja ergonomian käyttöön.

Myontecin asiakkaat ovat saaneet useiden satojen tuhansien eurojen säästöt sairauspoissaolojen tiputtua, tehneet miljoonainvestointeja työympäristöön tai uudistaneet prosessejaan päätöksillä, jotka pohjautuvat älyvaatteiden keräämään objektiiviseen dataan.

Ratkaisun sisältö suunnitellaan asiakasyrityksen tarpeisiin liiketoiminnan, henkilöstöhallinnon, työterveyshuollon ja työntekijöiden edustajien kanssa. Työvaiheiden aikana älyvaate mittaa lihasryhmien kuormittumista, yläraajojen sekä selän liikkeitä, ja sykettä.

ERGOANALYYSI™ SOVELTUU:

  • Fyysisen työn eri työvaiheiden kuormittavuuden arviointiin tuki- ja liikuntaelinoireiden vähentämiseksi
  • Ergonomisten ratkaisujen arviointiin tai hankintaan, esim. työpisteen ergonomian suunnitteluun, työkalujen valintaan tai robotiikan hyödyntämiseen
  • Työn sisällön suunnitteluun esim. työn tauotuksen tai työnkierron näkökulmista
  • Fyysisen kuormittumisen arviointiin tuotantoprosessien uudistamisen yhteydessä
  • Ergonomisen muotoilun apuvälineeksi

Lisätietoja www.myontec.com ja info@myontec.com.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä