Myllärin Ateria-ainekset ja muut kauratuotteet sopivat ekologiseen ruokavalioon


Kotimainen kaura sopii hyvin kasvispohjaiseen ruokavalioon. Kaurahiutaleet ja -myslit, ovat tuttuja aamupalatuotteita, mutta uudet ateria-ainekset laajentavat kauran käyttöä. Myllärin valikoimissa on myös runsaasti gluteenittomia ja luomutuotteita.

Myllärin uudet ateria-ainekset tuovat kauran aamupalojen lisäksi myös ruokapöytiin. Kotimainen kaura, suomalainen superfood, sopii hyvin kestävän kasvispohjaisen ruokavalion osaksi.

”Meillä on arkea helpottavia, valmiiksi maustettuja kaura ateria-aineksia, maustamattomia esikypsytettyjä kaurajyviä sekä kaurarouhetta, jotka kaikki ovat loistavia vaihtoehtoja riisille tai pastalle”, Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela esittelee.

Myllärin Kaura Ateria-aineksista syntyy helposti ja nopeasti lisuke tai valmis kasvisateria. Ne sopivat myös täytteeksi piirakoihin ja crepseihin.

Suomalaisesta kaurasta valmistetut ateria-ainekset ovat terveellinen, helppokäyttöinen vaihtoehto. Suomalaiset kauratuotteet ovat ilmastoystävällinen valinta, sillä kotimaisen kauran hiilijalanjälki on neljä kertaa pienempi kuin riisillä.

Luomua ja gluteenitonta pellolta pöytään

Helsingin Mylly on ollut Suomen suurin luomuviljanjalostaja ja alan edelläkävijä jo yli 30 vuotta. Myllärin laajassa luomutuotevalikoimassa on hiutaleita, myslejä, jauhoja ja jauhoseoksia sekä kuluttajapakkauksina että suurtalous- ja leipomokäyttöön.

”Kaura on luontaisesti gluteeniton ja gluteenittomasti viljeltynä sopii myös useimmille keliaakikoille”, Salenius-Mela huomauttaa.

Myllärin gluteenittomat tuotteet valmistetaan gluteenittomasti viljellystä kaurasta ja koko valmistusprosessi pellolta pöytään on tarkkaan valvottu. Valikoimaan kuuluu hiutaleita, myslejä, tuorepuuroaineksia, jauhoja sekä leivonta- ja ateria-aineksia.

Suomalaista tuotantoa ekologisin menetelmin

Myllärin tuotteiden pääraaka-aine on Suomessa viljelty vilja. Tuotteet valmistetaan kaikissa kolmessa tuotantoyksikössä vihreällä energialla.

Myllyihin saapuvat jyvät hyödynnetään kokonaisuudessaan eri tuotteisiin. Vaasan tehtaassa tuotannon raaka-aineena käytettävän kauran ylijäävästä kaurankuoresta valmistetaan omassa biovoimalassa lämpöenergiaa, jota tarvitaan muun muassa hiutaleiden valmistuksessa. Tämän ansiosta tehtaalla ei käytetä lainkaan fossiilisia polttoaineita.

Myllärin tuotteet pakataan ekologisesti pääasiassa kuitupohjaisiin koteloihin, pusseihin ja säkkeihin. Myyntieräpakkauksissa on siirrytty kutistemuovista kartonkiin, ja kaikki pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli