Multicatering Oy HoReCa-toimittaja nyt ja tulevaisuudessa


Ravintola-ala on suuressa murroksessa. Korona on koetellut ravintoloiden sietokykyä ja pahentanut alan työvoimapulaa. Raaka-aineiden ja energian hinnankorotukset ja Venäjän hyökkäyksen tuomat saatavuusongelmat keskeisissä raaka-aineissa tuovat uusia haasteita. 

Kesäkuussa 40 vuotta täyttävän Multicateringin strategian ydin on tarjota HoReCa-sektorille laadukkaita ja mielenkiintoisia raaka-aineita ja ruokakomponentteja Italiasta, Ranskasta ja muualta Euroopasta. Pyrimme löytämään kunkin maan paikalliset herkut, jotta ravintolat voivat vastata tämän hetken trendeihin ja tarjota asiakkaille autenttisia makuelämyksiä. 

Vastuullisuus on keskeinen osa Multicatering Oy:n toimintaa 

Valitsemme yhteistyökumppaneiksi tuottajat, jotka kunnioittavat luontoa ja vihreitä arvoja. Mahdollistamme pienen hiilijalanjäljen oikeilla pakkausratkaisuilla sekä optimoimalla kuljetukset täysiin kontteihin, tarjoten samalla asiakkaille mahdollisuuden tilata pieniä eriä heitä kiinnostavia tuotteita viikoittain. Yhteistyökumppanin logistinen sijainti vähentää kuljetuskustannuksia ja päästöjä. Kumppanimme hyödyntävät tuotannossaan uusiutuvia energianlähteitä. Myös veden kierrätys, työsuojelu, eettisyys sekä läpinäkyvyys ovat tärkeitä tekijöitä. Yhteistyö kotimaisten HoReCa-tukkujen kanssa takaa, että tuotteita voidaan kuljettaa enemmän kerrallaan. Varastoinnin kumppaneiden valinnassa painotamme alhaista energian- ja kuormittavien kemikaalien kulutusta. 

Maailman ruokakriisi 

Multicatering Oy:n toimitusjohtajan Jarmo Tolvasen mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa mm. vehnän ja auringonkukkaöljyn saatavuuteen merkittävästi. Vaikka säilykkeissä käytettävää auringonkukkaöljyä on nyt vaikeampi saada Ukrainasta, Alfichefin Less oil -ratkaisu pienentää auringonkukkaöljyn tarvetta ja takaa säilykkeiden 100% saatavuuden jatkossakin. Myös pakkausratkaisuilla voidaan vaikuttaa merkittävästi ympäristöön: Alfichefin muovipakkaukset on helppo kierrättää ja ne säästävät tilaa sekä kuljetuksen että varastoinnin aikana. 

Tolvasen mukaan yritykselle on myös tärkeää, että raaka-aineet on kasvatettu lähellä tuotantoa. “Italialaisen Zinin tuorepastojen vehnä viljellään lähipelloilla ja risottoriisi Risi&Rane Rural -alueella Milanon pohjoispuolella.” Tolvanen kertoo ylpeänä. “Sisilialainen viinitila Tenuta Gorghi Tondi kasvattaa kaikki viinirypäleet omalla viinitilalla Länsi-Sisiliassa meren äärellä.” Tolvanen jatkaa. 

Kierrätettävyys ja energiatehokkuus on huomioitu laajasti Multicatering Oy:n tuotevalikoimassa 

Kierrätettävien ja biohajoavien pakkausmateriaalien ohella Multicatering Oy:n kautta saatavien tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään myös uusiutuvaa energiaa: Castillo de Canenan oliivitila on jo vuosia ollut edelläkävijä aurinkoenergian hyödyntämisessä ja vedenkäytön minimoimisessa. 

Ravintolamaailman uudet trendit ja muuttuvan maailman tarpeet 

Jarmo Tolvasen luotsaama Multicatering Oy tarjoaa ravintoloille Välimeren alueen ja Euroopan paikallisia herkkuja sekä helppoutta keittiöön – mahdollisimman edullisesti ja ympäristöystävällisesti. “Meidän kauttamme asiakas voi tilata pienetkin erikoisuudet oman tarpeen mukaan, ja säästää niin kuljetus- kuin varastointikuluissa.” Tolvanen tiivistää. 

Lue lisää: www.multicatering.fi

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden HoReCa