Muista pikkulinnut!


Lintujen ruokinnalla on Suomessa suuri merkitys. Pitkän ja kylmän talven aikana lintujen ravinnonsaanti luonnossa on heikkoa.

SÄÄNNÖLLINEN TALVIRUOKINTA AUTTAA lintuja selviytymään talvesta. Ruokinta tulisi aloittaa siinä vaiheessa, kun lintujen ravinnonsaanti luonnossa vähenee. Turvallinen ja oikeanlainen ravinnonsaanti on tärkeää talviolosuhteissa.

”Linnunruuissa on oltava korkea energiapitoisuus, jotta ruokailuun ei kulu enemmän energiaa kuin mitä lintu siitä saa. Leivät ja muut paljon jauhoa sisältävät tuotteet täyttävät vatsan, mutta eivät sisällä riittävästi energiaa”, kertoo Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n Tea Martikainen.

Kotimaiset Talvilintu- ja Tintin-rasvasiemenseokset on suunniteltu vastaamaan erityisen hyvin Suomessa talvehtivien lintujen ravinnontarpeeseen. Niissä on runsaasti energiaa ja ne sulavat hyvin linnun elimistössä. Kotimaiset tuotteet sisältävät huomattavan paljon enemmän energiaa kuin kilpailevat tuontituotteet, kuten talipallot.

Keväälle ruokintaa voi jatkaa niin pitkään kuin ravintoa alkaa löytyä hyvin luonnosta. ”Kevät on linnuille myös erittäin haasteellista aikaa, kun pesintään kuluu paljon energiaa ja ilmat ovat hyvin vaihtelevia. On tärkeää, että ruokinnan aloittamisen jälkeen ruokintapaikalta löytyy ravintoa kevääseen asti”, muistuttaa Martikainen.

Avainlippu – Wikipedia

Jaa tämä artikkeli


Piha ja puutarha