Moottoreita suomalaisella sisulla


Agco Power on osa globaalin Agco-konsernin miljardibisnestä. Töitä tehdään silti kuin pienessä perheyrityksessä. Päällimmäisenä on ylpeys omista tuotteista ja tuotekehityksestä. 

Nokian Linnavuoressa moottoreita valmistava Agco Power toimii alalla, jota muokkaavat ympäristötietoisuus ja kestävä tapa toimia. 

”Meillä pääsee seuraamaan voiman tuottamisen maailman muuttumista. Teemme paljon töitä pienemmän hiilijalanjäljen puolesta. Moottorin hyvä polttoainetalous on tärkeää tuotekehityksessä”, tuotekehitysjohtaja Kari Aaltonen kuvailee. 

Haasteena on tulevaisuuden lainsäädäntö, josta ei vielä tiedä. Se nähdään Agco Powerilla ennen kaikkea mahdollisuutena. 

”Uudet päästömääräykset tarvitsevat uutta teknologiaa, ja me tarvitsemme uusia tekijöitä sitä kehittämään. Haemme uusia tuotekehitysinsinöörejä ja ohjelmistonkehittäjiä.” 

Samaan aikaan työ dieselmoottoreiden parissa jatkuu. Muutos vaihtoehtoisiin polttoaineisiin ei tapahdu raskaiden työkoneiden parissa yhtä nopeasti kuin kevyiden henkilöautojen kanssa. Dieselin arvellaan pitävän pintansa voimanlähteenä vielä ainakin seuraavat 20 vuotta. 

Jättikonsernin tuki 

Yritys kuuluu kansainväliseen, jättimäiseen Agco-konserniin. Se tuo monia mahdollisuuksia edetä uralla. 

”Kun tulee meille töihin, pääsee osaksi globaalia verkostoa. Nokian tehtaalla on konsernin tuki investoinneissa ja panostuksissa. Teemme sitkeästi töitä päämääriin pääsemiseksi ja toimimme vähän kuin perheyritys”, Aaltonen kertoo. 

”Se ilmenee vahvana tekemisen meininkinä ja sitoutumisena. Se on suomalaista sisua, joka näkyy työntekijöiden halussa olla ylpeitä tuotteista. Se on ehdoton voimavara.” 

Agco Powerin tuotannosta 85 prosenttia menee konsernin tuotteisiin. Agco on maailman suurimpia maatalouskoneiden kehittäjiä ja valmistajia. 

”Meillä on omat sisäiset markkinat. Olemme menestyvä yritys, jolla on erinomaiset tulevaisuuden näkymät. Töitä on tiedossa kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.” 

Osaamiseen luotetaan 

Elokuussa Agco Powerilla suunnittelijana aloittaneen Mikko Ilolan aiempi ura tukee uutta työtä tuotekehityksen parissa. Hän on toiminut aiemmin autojen kolarikorjaamossa ja vakuutusalalla vahinkotarkastajana kolarivahinkoja selvittämässä. 

Ilola opiskeli ensin autoinsinööriksi, ja pari vuotta sitten hän valmistui elektroniikan diplomi-insinööriksi. 

”Sen jälkeen halusin töihin, joissa voisin yhdistää autoalan ja elektroniikan osaamiseni. Tämä työ sopii minulle kuin nenä päähän.” 

Hän kertoo päässeensä nopeasti vauhtiin uudessa työpaikassaan. Tiimi teki työn aloittamisen helpoksi. 

”Täällä on asiantuntijalle sopiva ilmapiiri. Ammattitaitooni tehtävissä, joihin minut palkattiin, on luotettu. Koen sen hyvin tärkeäksi.”

AGCO Power Oy 

  • liikevaihto n. 270 miljoonaa euroa 
  • vuotuinen moottorimäärä n. 30 000 
  • työntekijöitä n. 800 
  • tuotekehityksessä 150 henkeä 
  • toimipisteet: Nokian Linnavuori, Hervanta, Tesoma 
  • osa kansainvälistä AGCO-konsernia (liikevaihto 11 miljardia dollaria)

Tutustu tarkemmin: www.agcopower.com

Jaa tämä artikkeli


Rekry