Moderni kaupunkirakenne ja ympäristöarvot kulkevat käsi kädessä


Jatke Pirkanmaa osallistuu aktiivisesti kaava-ja kiinteistökehittämiseen Tampereella ja ympäryskunnissa. Uusia koteja rakentuu parhaillaan Tampereella Tammelaan ja Hervantajärvelle sekä Lempäälän keskustaan. Lisäksi Tesomalle on suunnitteilla uusia koteja, joille tavoitellaan asuinrakentamisessa vielä harvinaista LEED GOLD -ympäristösertifikaattia. 

Kaupungeissa kaavakehittäminen tarkoittaa niin keskusta-alueen täydennysrakentamista kuin täysin uusien asuinalueiden suunnittelua. 

”Haluamme olla rakentamassa hyvää kaupunkirakennetta ympäristöarvoja kunnioittaen. Fiksulla tavalla toteutettuina sekä täydennysrakentaminen että uudet alueet luovat osaltaan kestävämpää tulevaisuutta. Rakentamisenaikaista hiilijalanjälkeä voidaan pienentää esimerkiksi huolellisesti suunnitelluilla logistiikkajärjestelyillä, kun taas materiaalivalinnoilla ja lämmitysmuodolla vaikutetaan rakennuksen koko elinkaaren aikaiseen ympäristökuormaan. Toisaalta kestävä rakentaminen on myös taloudellisesti järkevää ja asukkaan muut tuvia tarpeita vastaavaa,” hankekehitysjohtaja Anssi Kankaanpää kuvailee. 

Jatke rakentaa koteja, joissa on hyvä olla ja elää 

Kankaanpää mukaan erityisen kiinnostavaa on etsiä täydennysrakentamismahdollisuuksia olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen. 

”Ilmastotavoitteiden saavuttamisen kannalta on tärkeää, että olemassa olevaa infrastruktuuria hyödynnetään täysipainoisesti. Tampereen seudulla niin rakennusliikkeiden kuin asunnonostajienkin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti paitsi uuden ratikkareitin varrelle, myös laajentuneen raideliikenteen vaikutusalueelle. Esimerkiksi Tammelan puistokadun uudiskohteessamme on enää muutamia asuntoja vapaana,” Jatke Pirkanmaan asuntomyyjä Johanna Kilpijoki lisää. 

Jatke rakentaa parhaillaan myös Hervantajärvellä, johon valmistuu useita kerrostaloja. 

”Nopeimmille voimme vielä tarjota uuden kodin Hervantajärveltä. Alueen suosiota selittävät kattavat lähipalvelut ja ratikkayhteys keskustaan, mutta monelle erinomaiset ulkoilumaastot ja harrastusmahdollisuudet ovat niin ikään tärkeitä. Omissa kohteissamme pyrimme aina monipuoliseen asuntojakaumaan. Kun esimerkiksi kerrostalossa on koteja yksiöistä aina useamman makuuhuoneen asuntoihin, muodostuu asukkaista parhaimmillaan yhteen hiileen puhaltava yhteisö. Asukkaiden yhteisöllisyyttä tuetaan myös viihtyisillä yhteisillä tiloilla,” Kilpijoki kertoo. 

Tutustu tarkemmin: jatke.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa