Moccamaster – maailman parasta kahvia


Moccamaster on tuttu näky hyvää kahvia arvostavien kotikeittiössä – samaa laadukkuutta on tarjolla myös suuremmalle nauttijakunnalle toimistoihin, ravintoloihin, suurkeittiöihin ja kahviloihin. 

Moccamasterin tuntee jokainen kahvin ystävä. Kotikeitinten lisäksi tuotteistoon kuuluu laitteita ammattilaisille, esimerkiksi 1,8 ja 3 litran termoskeittimet sekä kaksi tuplakeitintä. 

”On helppoa valita sopiva keitin, kun ensin kartoitetaan kahvin kulutus. Onko lounasaikaan esimerkiksi kulutuspiikki vai menekkiä tasaisesti koko päivän?” avaa B2B-myyntipäällikkö Maria Karlsson. 

”Kahvi pysyy termoksessa hyvänä usean tunnin ajan ilman, että maku muuttuu tai lämpötila haalenee.” 

Tuplakeittimillä ja pienemmällä termoskeittimellä uuttoaika on kuusi minuuttia, suuremmalla termoskeittimellä 8 minuuttia. Optimaalisen lämpötilan ja uuttoajan ansiosta kahvista suodattuu vuosi toisensa jälkeen aromikasta ja tasalaatuista. 

“Kahvi pysyy termoksessa hyvänä usean tunnin ajan ilman, että maku muuttuu tai lämpötila haalenee. Tuplakeitinten mukava puoli on, että kahvin näkee: Suomalaiset haluavat usein tarkistaa, miltä kahvi näyttää.” 

Keittimet tehdään käsityönä 

Vuonna 1969 lanseerattu ensimmäinen Moccamaster luotiin täydelliseksi kahvinkeittimeksi. Laadukkuuden taustalla ovat kestävät materiaalit ja optimaaliset ominaisuudet – lisäksi kahvinkeittimet tehdään ja testataan käsityönä Hollannissa. Keittimet ovat ECBC-hyväksyttyjä ja niiden kestävyys on huippuluokkaa. 

“Ihmiset ovat tietoisia laadukkaasta kahvista ja hyvän kahvin merkityksestä. Se ei ole vain kuuma juoma, vaan kokemus, kuten viinikokemus”, Karlsson pohtii. 

Täydellinen kupillinen, kiitos 

Moccamasterin isä Gerard C. Smit perusti yrityksen intohimostaan kahviin: “Jos se ei ole parasta, se ei ole kyllin hyvää.” Kahvielämyksen kulmakivet ovat laadukkaat raaka-aineet, kahvijauheen oikea annostelu ja raikas vesi, joka kaadetaan säiliöön omalla kannulla, ei kahvipannulla. 

“Valkoinen happivalkaistu suodatinpaperi on maun kannalta paras, muista papereista jää lisämaku”, opastaa Karlsson. 

Keittimien puhdistus on myös olennaista. Karlsson painottaa: “Päivittäisessä käytössä keitin kannattaa puhdistaa kuukausittain ja kalkkipuhdistus tehdä pari-kolme kertaa vuodessa. Nämä takaavat hyvän maun ja pidentävät merkittävästi keittimen käyttöikää.” 

Tutustu tarkemmin: www.moccamaster.com

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden HoReCa