Mobiilivallankumous infraverkko toimii pilvessä


Headpower Oy:n Infra Work Manager -sovellus helpottaa verkonhaltijoiden, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja tarviketoimittajien arkea. ”Yhdellä silmäyksellä näet myös kännykästä kaiken.” 

Onko yrityksessänne käytössä Internet?” Headpower Oy:n kehitysjohtajan Marko Partasen viittaus parinkymmenen vuoden takaiseen myyntineuvottelujen aloituskysymykseen hymyilyttää, mutta kertoo totuuden: ”Yrityksen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta! Voimme ylpeydellä todeta olevamme yksi infraverkkotoimialojen kehitystyön pioneereista”, Partanen sanoo ja vakuuttaa, että kärkipaikalta on ollut kiintoisa seurata alan kehitystä. Hyvin voitaneen puhua mobiilivallankumouksesta. ”Tavoitteemme on tuottaa palveluita, jotka taustavaikuttavat jokaisen suomalaisen arkeen, mutta vasta viime vuosina verkkotoimialoilla on laajassa mitassa sisäistetty ajatus pilvipalvelujen kattavasta käytössä infran rakentamisessa, suunnittelussa ja kunnossapidossa. Sähköverkkopuolella olemme kirkkaasti markkinajohtaja.” 

”Infraverkkotoimialojen kehitystyön pioneeri 20 vuotta!”

Infra Work Manager (IWM) 

Headpowerin Infra Work Manager (IWM) on selainpohjainen infraverkkojen rakentamiseen ja ylläpitoon suunniteltu pilvipalvelu, jonka avulla hallinnoidaan ja dokumentoidaan kaikki verkostojen rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvät toimenpiteet pitkän tähtäimen suunnittelusta takuuajan valvontaan. IWM:n avulla on mahdollista budjetoida ja kilpailuttaa projektit, hankkeet, työmaat ja tehtävät sekä hoitaa koko tilaus-toimitusketjun aikainen viestintä sekä teknisen että kaupallisen tiedon osalta. Tarvittaessa IWM integroituu myös asiakkaan muihin järjestelmiin. 

Kuopion Vesi Oy:n verkostopäällikkö Jani Koski

Pilvisovellus on kova juttu 

Kuopion Vesi yhtiöitettiin vuoden 2020 alussa. Siilinjärven kunta tuli mukaan yhtiön osakkaaksi Kuopion kaupungin rinnalle. ”Toiminta-alueen koko synnytti tarpeen Headpowerin IWM-sovelluksen käyttöönotolle. On hallittava laajoja kokonaisuuksia”, verkostopäällikkö Jani Koski sanoo. 

Verkostopäällikkönä Koski vastaa yhtiön suurimmasta omaisuuserästä, vesijohto- ja viemäriverkostoista. ”IWM liittyy keskeisesti osaltaan myös omaisuuden hallintaan. Saneeraustarve ja -velka kasvavat tulevina vuosikymmeninä myös vesihuoltopuolella, mikä tarkoittaa, että investointimäärärahat on kyettävät kohdentamaan entistä tarkemmin oikeisiin kohteisiin. Järjestelmän on verkostopuolella hallittava sekä kunnossapito että rakentaminen, joten tarkka dokumentointi on tärkeää”, Koski sanoo ja korostaa, että IWM mahdollistaa päivitetyn tiedon saannin aina tarvittaessa. ”Pystyn yhdellä silmäyksellä hallitsemaan koko toimintaamme”, hän sanoo. 

Koski pitää pilvisovellusta ”kovana juttuna”, mutta muistuttaa, että järjestelmä ei itse tai yksinään tee mitään. ”Taustalla on huippuammattilaisten osaava ja motivoitunut porukka, joka mahdollistaa arkea helpottavan järjestelmän käytön.” 

headpower.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi