MLP – AUTAMME RAKENTAMAAN HUIPPUTIIMEJÄ


Oletko koskaan kuulunut huipputiimiin?

 

Tiimi ja tiimityö ovat niin itsestään selviä asioita, että usein unohdamme niiden merkityksen. Näin siitäkin huolimatta, että yksi ihmisen tärkeimmistä tarpeista on kuuluminen. Vain perustarpeet, kuten ruoka ja juoma, menevät tärkeydessään sen ohi, ettei tarvitse jäädä yksin. 

 

Ryhmästä tiimiksi 

Koska kuuluminen on ihmisen syvimpiä tarpeita, tulee siihen kiinnittää erityistä huomiota. Jotta tiimi voisi hyvin ja että se kehittyisi, tiimiläisillä pitää olla riittävät tiedot, taidot ja työkalut. Tulemme usein keskenämme toimeen ja kykenemme yhdessä tekemään monenlaisia asioita, mutta se ei vielä tarkoita, että olisimme tiimi. Ryhmän tiimiytyminen vaatii määrätietoisuutta ja tahtoa, eikä se tapahdu hetkessä. 

Everything DiSC® sanoittaa erilaisuutta tehokkaasti 

Kommunikaatiotyökalujen tulee olla yksinkertaisia, mutta ei yksinkertaistavia. Niiden tulee palvella yksilöitä, tiimiläisiä ja esimiehiä. Wileyn alkuperäiset ja tutkitut Everything DiSC -vuorovaikutustyökalut auttavat luomaan yhteisen kielen. Kielen, joka mahdollistaa jaetun todellisuuden, jossa voimme olla turvassa, haavoittuvaisia ja kokea merkityksellisyyttä. 

MIKSI JOTKUT TIIMIT OVAT ENEMMÄN KUIN OSIENSA SUMMA?

Aidon tiimin näkökulmasta seuraavat kolme taitoa ovat keskeisimpiä: 

1. Turvallisuus – Yhteyden kokeminen vahvistaa tiimiläisten välisiä siteitä ja identiteettiä. 

2. Haavoittuvuus – Yhdessä otetut sosiaaliset riskit rakentavat keskinäistä luottamusta. 

3. Merkityksellisyys – Jaetut kertomukset synnyttävät yhteisiä tavoitteita ja arvoja. 

Kommunikaatio on yhteiseksi tekemistä. Se toteutuu vain jakamalla, vuorovaikutuksen kautta. Everything DiSC -tiimityökalut sanoittavat erilaisuutta tehokkaasti ja mahdollistavat näin tiimin moninaisuuden. Ne vahvistavat ja rikastuttavat yhteyttä ja antavat meille kaikille mahdollisuuden kuulua joukkoon.

Aito kuulumisen kokemus 

Aidon kuulumisen kokeminen nostaa elämän laatua. Siksi hyvin toimivan tiimin merkitystä ei voi liikaa korostaa. Meidän tulee tehdä kaikkemme ollaksemme parempia tiimipelaajia ja parempia kommunikaattoreita. Ja siihen tarvitsemme parhaita työkaluja. 

www.discanalyysi.fi 

www.mlp.fi 

 

 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä