Mittaaminen tekee maailmasta turvallisemman


Mittaaminen on olennaista valmistavalle teollisuudelle, sillä se turvaa tuotantoprosessin onnistumisen. Beamex kehittää ja toimittaa kalibrointiratkaisun, jonka avulla asiakas voi luottaa mittaustuloksiin.

Kalibrointilaitteita ja -palveluja tarjoava Beamex Oy vie tuotteitaan yli 100 maahan. Vuonna 1975 perustetun suomalaisyrityksen pääkonttori on Pietarsaaressa. Tuotekehitykseen panostava Beamex on kalibroinnin edelläkävijä, jonka asiakaskunta löytyy valmistavasta prosessiteollisuudesta. 

– Esimerkiksi iso osa maailman suurimmista lääkevalmistajista käyttää Beamexin kalibrointijärjestelmää. Tuotantoprosesseja ohjaavan mittaamisen tulee olla lääkevalmistuksessa luotettavaa, sillä varaa virheisiin ei ole, kertoo Beamexin digitalisaatiojohtaja Sami Koskinen. 

Kaikkea maailmassa mitataan. Suomalainen kuluttaja punnitsee esimerkiksi hedelmänsä ruokakaupassa puntarilla ja luottaa tuloksen oikeellisuuteen. Mittalaitteiden tarkkuus voi muuttua muun muassa kulumisen tai ympäristöolosuhteiden takia. Kalibroinnilla teollisuus haluaa taata valmistamiensa lopputuotteiden turvallisuuden sekä tasaisen laadun – isoissa tuotantomäärissä mittavirhe näkyy taloudellisestikin. 

– Myös panimoteollisuudesta löytyy asiakkaitamme. Kuuluisan tumman oluen valmistamisprosessissa ohrat on paahdettava tarkalleen 232 asteessa, muuten tärkeät tuotteen ominaisuudet, kuten väri ja maku muuttuvat, Koskinen kertoo pilke silmäkulmassa. 

Beamexin asiakkaisiin kuuluvat elintarviketeollisuuden ja kemianteollisuuden valmistajien lisäksi energiatuottajat, joille luotettava mittaustulos on ensisijaista turvallisuuden näkökulmasta. Beamexin laitteisto kerää tiedon digitaalisesti, jolloin myös pitkänajan vertailu on yksinkertaista. 

– Mittaaminen on myös osa vihreää siirtymää. Kerätyn tiedon perusteella pystytään optimoimaan resurssien käyttö muun muassa kiertotaloudessa tai vesikierrossa. 

Koskinen korostaakin, että mittaaminen on tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa ja luo turvallisempaa elämää sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. 

Lisätiedot: www.beamex.com

Jaa tämä artikkeli


Teknologia- ja Teollisuusratkaisut