Missiona yhteistyö


Vahva joukkuehenki ja yhteistyö ovat Pemamekin toiminnan kulmakiviä. Robotiikkainsinööri Ann-Marie Hamberg, teknisen tuotekehityksen päällikkö Martti Nyhä, tuotantopäällikkö Jesse Viitanen, vientisähköasentaja Vesa Halme ja koneasiantuntija Jani Iire tarkistavat PEMA-automaatiolinjan prosessiketjua.

Pemamek vie maailmalle korkean teknologian hitsausautomaatiota. Pitkäaikaisen menestyksen avaimeksi yritys listaa erikoisosaamisen ja yhdessä tekemisen.

Varsinaissuomalaisella tehtaalla kohoaa vieritysten automatisoituja hitsausratkaisuja maailman suurimmille teollisuudenaloille. Asiakkaalle asennettuna, yksi automaatiolinja on pisimmillään 300 metriä.

Kyseessä on suomalainen perheyritys, Pemamek, joka suunnittelee ja valmistaa korkean teknologian tuotantoratkaisuja mm. telakka-, tuulivoima- ja energiateollisuuksille.

”Tuotannostamme yli 90 % menee vientiin, joten olemme vahvasti globaali yritys. Vaikka lähes koko maailma on markkina-aluettamme, suomalaiset juuret, vahva joukkuehenki ja ketterä työkulttuurimme antavat perustan kansainvälisyydellemme, kertoo Pemamekin toimitusjohtaja”, Juha Mäkitalo.

Pemamek on yksi kovimmin kasvaneista teknologiateollisuuden yrityksistä. Liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat molemmat tuplaantuneet viimeisten kolmen vuoden aikana. Yrityksen kasvua on vauhdittanut ydinfilosofia, joka painottaa panostamista pitkiin asiakas- ja työntekijäsuhteisiin sekä yrityksen omaan asiantuntijuuteen ja erikoistumiseen.

”Tälläkin hetkellä meillä on yli 15 vuoden mittaisia asiakassuhteita sekä työntekijöitä, jotka ovat työskennelleet Pemamekilla jo yli 40 vuotta.” Mäkitalo lisää, ”Huipputeknologia on meidän erottuvuustekijämme ja asiantunteva henkilökunta tärkein voimavaramme.”

Tulevaisuudessa uusien osaajien sekä jo olemassa olevan osaamisen kehittämisen tarve on entistä suurempi. Asiantuntijaosaamista tullaan tarvitsemaan mm. tuote- ja sovelluskehityksessä.

”Pyrimme jatkuvasti kehittymään ja nojaamaan tulevaisuuteen, niin tuotteiden, palveluiden kuin yrityskulttuurinkin osalta. Haluamme myös jatkossa olla maailman johtava hitsausautomaation tarjoaja sekä mahdollistaa työntekijöillemme ympäristön, jossa he voivat kasvaa ja kehittyä yhdessä Pemamekin kanssa,” tiivistää henkilöstöpäällikkö, Niina Nurmi.

  • Perustettu: 1970
  • Työntekijöitä: 250
  • Liikevaihto: 80 MEUR
  • Sijainti: Suomi (Loimaa, Tampere, Turku), USA, Brasilia, Venäjä, Puola
  • Mielenkiintoisia työpaikkoja: Myyntipäällikkö, automaatiosuunnittelija, robotiikkainsinööri, ohjelmistoarkkitehti, testauspäällikkö, vientiasentaja
Jaa tämä artikkeli


Teollisuus