M.A.D. on osallistunut 30 vuoden aikana useisiin tietomallinnuksen kehitysprojekteihin ja tutkimus-hankkeisiin. Nyt M.A.D.iläiset aktivoivat alaa ottamaan laajemmin käyttöön ArchiCAD-hyödyt.

Micro Aided Design Oy eli M.A.D. on Suomen johtava rakentamisen tietomallinnuksen asiantuntijayritys. Sen maahantuoma ArchiCAD puolestaan on helppokäyttöisin ja monipuolisin suunnittelutyökalu, jota voi hyödyntää mille tahansa rakennussuunnittelun osa-alueelle, hankesuunnittelusta kiinteistöhallintaan.

ArchiCAD on täysverinen työkalu tietomallinnukseen

”ArchiCADissä rakennus on yksi tiedosto, johon sisältyvät kaikki piirustukset. Muutokset päivittyvät aina automaattisesti kaikkiin piirustuksiin. Näin virheet vähenevät radikaalisti verrattuna perinteisiin työmenetelmiin”, kiteyttää M.A.D.in toimitusjohtaja Severi Virolainen.

Hän on itse uraauurtava arkkitehti 3D-tietomallinnuksen parissa. ”Kiinnostuin aiheesta jo opiskeluaikoina ja yrityksemme on vuosien aikana ollut mukana lukuisissa kehitysprojekteissa ja tutkimushankkeissa.”

M.A.D.in toimitusjohtaja Severi Virolainen.

Tänä päivänä ArchiCADillä hallitaan rakennuksen koko elinkaarta. ”Monipuolisuudesta kertoo, että tiedostomuodot soveltuvat sellaisinaan internetkäyttöön, vaikkapa esitettäviksi toimiston kotisivuilla.”

Kiistattomat digiajan hyödyt
odottavat käyttöönottoa

M.A.D. järjestää ArchiCAD-koulutuksia. ”Teknologia toimii upeasti ja käyttömahdollisuuksia on lukuisia. Next step on valmiina: tarvitaan vain lisää käyttäjiä. Investointikulut maksavat itsensä jo ensimmäisen toteutuksen myötä takaisin pelkästään virheiden vähenemisen muodossa. Kun vielä saadaan purettua alan siiloutunutta organisaatiomallia, päästään laajamittaisesti kiinni yhteisen mallin hyötyihin: jos joku tekee muutoksen piirustuksiin, se näkyy välittömästi myös kohdetta mobiililaitteen avulla tarkastelevalla rakennusmiehellä”, Virolainen sanoo.

Tietomallintaminen parantaa
rakennusalan kannattavuutta

Tietomallinnus on rakennusalan – ja koko yhteiskunnan – yhteinen etu merkittävien kustannussäästöjen ja yritysten lisääntyvien kansainvälistymismahdollisuuksien muodos-
sa. ”Yhtenäisten kansainvälisten standardien noudattaminen tiedonhallinnassa paran-
taisi kiinteistö- ja rakentamisalan kannattavuutta merkittävästi. Samalla se voisi lisätä organisaatioiden yhteistyötä”, tiedotti Ympäristöministeriö viime keväänä.

M.A.D.in modernissa monikäyttötoimistossa Helsingin keskustassa on rento työilmapiiri. ”Toimintamme on kasvanut tasaisesti ja uusille osaajille on tilaa”, Virolainen vinkkaa esitellessään tiloja

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen