Minimanissa kuuntelemme asiakasta herkällä korvalla ja palvelemme hänet hymyillen ulko-ovelta ulko-ovelle


Kotimainen, perheyhtiövetoinen Minimani on aito vaihtoehto hypermarkettien joukossa. 

Kaupan liiton ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Lasse Mitrosen kehittämän palvelualojen asiakastyytyväisyysindeksin tuoreiden tulosten mukaan kivijalkapäivittäistavarakaupan palveluita arvostetaan korkealle myös korona-aikaan. Tämä näkyy myös Minimanissa. 

”Satsaamme perinteitämme kunnioittaen hyvään palveluun. Kaupoillamme on myös erinomainen sijainti ja laajat tuotevalikoimat”, kertoo Minimanin tuore toimitusjohtaja Jussi Nummelin.

Asiakas saa vaikuttaa valikoimiin 

On virkistävää huomata, että suomalainen, 1980-luvulla perustettu, perheyhtiö- vetoinen hypermarketketju menestyy hyvin kivijalkakaupassa. 

”Kotimainen, ilman keskusvarastoa toimiva kauppaketju taitaa olla ainutlaatuinen ilmiö pohjoismaalaisittainkin. Toimintamallimme mahdollistaa suorat hankinnat ja lähiruokaostot paikallisilta pienyrittäjiltä. Asiakas arvostaa sitä, että voi vaikuttaa valikoimiin saaden esittää toiveensa tutuille myyjille ja kauppias pystyy reagoimaan valikoimalisäyksiin ketterästi. Merkkituotteet minihintaan on osoittautunut hyväksi kilpailuvaltiksi. ”, Nummelin kuvailee.

 

Perheyrityksessä viihtyvän henkilökunnan asenne säteilee asiakkaille 

Minimanin perustaja, rakastettu edesmennyt isähahmo Juhani Metsäranta, oli henkeen ja vereen palveleva kauppias. Hän ymmärsi hinta-laatusuhteen ja henkilökunnan arvostuksen merkityksen. ”Juhanin oppien mukaan tärkeintä on pitää tavaraa hyllyssä, hinnoitella se kukkarolle sopivaksi ja palvella asiakas ulko-ovelta ulko-ovelle hymyillen”, Nummelin toteaa. 

Aikaisemmin Lidl- ja S-ryhmän kauppaketjuissa työskennellyt Nummelin sai hiljattain olla myöntämässä 30-vuotisesta palvelusta ansiomerkkejä Minimanin työntekijöille. ”Tilaisuudessa oli käsin kosketeltavana perhemäinen yhteishenki. Tätä henkeä vaalimme. Toimimme kannattavan kasvun strategian mukaisesti ja huomioimme perheyrittäjyyden päätöksenteossa. Metsärantakin korosti järkevää taloudenhallintaa”, Nummelin toteaa ja lisää: ”Haluamme olla paikallisesti puhuttelevin kauppa.”

Minimanit palvelevat hyvien liikenneyhteyksien varrella kaupunkien keskusta-alueilla Jyväskylässä, Kokkolassa, Ideaparkissa Lempäälässä, Seinäjoella, Vaasassa ja Rovaniemellä sekä verkossa. Minimanin tuore toimitusjohtaja Jussi Nummelin jatkaa perheyhtiöarvojen vaalimista. ”Haluamme olla paikallisesti puhuttelevin kauppa.” 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi