Miksi mennä muualle, kun voit tulla Himos-Jämsään?


Meillä on maan ainoa Saunakylä, Etelä-Suomen parhaat rinteet, vehreimmät viheriöt ja kovimmat festarit. Pyöräile tasaisella, alamäkeen tai pumptrack – radalla, liiku luonnossa, vesillä ja nauti alueen matkailupalveluista. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Himos-Jämsään on helppo tulla ja vielä helpompi on jäädä.

Himos-Jämsän kesä on täynnä elämyksiä, luontoa ja aktiviteetteja

Maauimalan liikuntapuistossa on monipuolinen ulkokuntoilusali ja erilaisia joukkuepelikenttiä. Pulahda helteellä uimaan ja nauti eväitä nurmella tai aurinkoterassilla. Hio mailankäsittelytaitojasi Bukk Off Ice –taitopelipuistossa, pyöräile tai aja scootilla vauhdikkaasti pumptrack-radalla. Harjoittele liikennesääntöjä suositussa Lasten Liikennepuistossa polkuauton ratissa. 

Kaupunkikulttuurin keskus kesätapahtumineen on Jämsän torin sydämessä Kahvila-ravintola Akuliina.

Secto Rally Finland ajetaan Jämsän pikataipaleilla lauantaina. Keskeisessä roolissa ovat tutut pätkät Päijälässä, Rapsulassa, Patajoella ja Vekkulassa. 

Rentoudu luonnonhelmassa 

Himos-Jämsässä, keskellä Järvi-Suomea on monipuolisia elämyksiä luonnossa liikkujalle. Vesistöjen äärellä uimarannalla tai vesiaktiviteettien parissa kesäloma kuluu rennosti.

75 km pituinen Wanhan Witosen melontareitti kulkee Jämsän seudun halki. Melontareitin lyhyemmät osuudet sopivat hyvin päiväretkien viettoon. 

Metsäisessä maastossa on ihanien luontopolkujen varrella laavuja ja nuotiopaikkoja. Laavuetikettiä noudattaen, ota omat puut mukaan ja huolehdi turvallisesta tulen käytöstä. Isojärven kansallispuisto löytyy läheltä, Jämsän ja Kuhmoisten rajalta. 

Himos-Jämsän puistomaiset frisbeegolfradat sopivat yhteiseen ajanviettoon perheen ja ystäväporukan kanssa.

Keski-Suomen suurin vesiputous, Juveninkoski sijaitsee Partalantien varrella, lähellä Jämsän huopatehtaita. Kansainvälisen Huopanäyttelyn ja ainutlaatuisen huopakäsityön ja -teollisuuden ansiosta Jämsän seutua kutsutaan Huopalaaksoksi. 

Himos – ympärivuotinen matkailukeskus

Kesäfestareita, sykettä ja elämyksiä löytyy Himoksen vilkkaasta tapahtumakeskuksesta. Himosvuoren valloittaminen onnistuu kevyesti fatbikella. Mönkijäsafarilla voi kurvailla metsäteillä ja käydä moikkaamassa Hirvitarhan asukkeja. Täysmittaisella golfkentällä voi porukalla ottaa mittaa toisistaan. Himoksen jylhissä maastoissa juostaan myös Himos Trail polkujuoksutapahtuma.

Saunassa mieli lepää

Suomen ainoa Saunakylä on Himos-Jämsässä. Vanhimmat savusaunat ovat peräisin 1700-luvulta. Ne kertovat suomalaisen saunan historiasta ja perinnerakentamisesta. Kesäisin saunakulttuuria pääsee kokemaan yleisissä saunavuoroissa tai vuokraamalla savusaunan omaan käyttöön. l

Kaiken tämän ja paljon muuta löydät Himos-Jämsästä www.himosjamsa.fi

Jämsän matkailuinfo

Keskuskatu 2-4, 42100 Jämsä

info@jamsa.fi

Seuraa meitä myös 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika