Miksi data ei kulje?


Futudemy herättää liiketoimintaoivalluksia APIen ja datan avulla 

API- ja datatalous ovat keskeisiä globaalin kasvun menestystekijöitä. “Yrityksissä ja laajemmin yhteiskunnassa on valtavasti potentiaalia jatkuvasti älykkäämpien ja innovatiivisempien palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen. API- ja datatalouden ymmärtäminen on avainasemassa. Puuttuu vain osaamista yhdistää kumppanuusstrategia teknologisiin mahdollisuuksiin. Opetusta ei ole ollut tarjolla riittävän käytännönläheisesti ja poikkitieteellisesti”, kertoo Marjukka Niinioja, Osaangon perustaja ja yksi API-talous 101 -kirjan kirjoittajista. 

Futudemy-toteutuksia tarjotaan sekä yrityskohtaisina että avoimina yhdessä opiskelijoiden kanssa. Hannele Aaltonen Laurea ammattikorkeakoulusta osallistui yhteen kevään toteutuksista ja kommentoi kurssia: “Motivoiva kurssi, joka mahdollistaa syväsukelluksen innovaatioiden ja APIen ihmeelliseen maailmaan.” 

Osaangon Smart Technology Advisor Hanna Pikkusaari taas nostaa uudenlaisen osaamisen kasvun keskeiseksi moottoriksi: ”Älykkäiden teknologioiden hyödyntäminen kasvun tukena vaatii uutta osaamista sekä napakkaa otetta kokonaisuuden hallinnasta – prosesseista, palveluista sekä teknologian tarjoamista mahdollisuuksista.”

Kokemuksemme mukaan datan hyödyntäminen yrityksissä vaatii teknisen valmiuden lisäksi myös paljon ajattelu- ja toimintatapojen sekä liiketoimintamallien haastamista, mm. kumppanuusstrategian uusimista. 

Futudemy on uudenlainen tiivis innovaatio-ohjelman ja koulutuksen yhdistelmä, joka tuottaa liiketoiminta- ja teknologiaosaamista, sekä API- ja datapohjaisia palvelukonsepteja. 

Futudemy on kehitetty globaalisti skaalautuvaksi verkoston avulla toteutettavaksi kokonaisuudeksi. Sen ensimmäisiä kumppaneita ovat Cisco Solutions Oy ja Laurea ammattikorkeakoulu ja uusia toivotaan mukaan. 

Ensimmäisiä yrityskohtaisia Futudemy-toteutuksia on toteutettu jo globaaleille top 500 yrityksille, mutta etenkin avoimet toteutukset sopivat hyvin myös pienemmille yrityksille ja korkeakouluopiskelijoille. 

Lisätietoa www.futudemy.com

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät