Miksen säilyttäisi venettäni Inkoossa?


Inkoo tarjoaa jotain, mitä muilla rannikkokaupungeilla ei ole: Suomen ainoan venehotellin. Venehotellissa vene lepää hyllyssä, johon se nostetaan kätevästi trukilla. Venehotellista saa myös viiden tähden kylpylähotellin palvelut eli huollot, pesut ja puunaukset, joten vene on aina lähtövalmiina. 

Hotellin idea on lainattu Yhdysvalloista. Inkoossa konsepti on osoittautunut niin suosituksi, että viime vuonna oli aika rakentaa toinen parisataapaikkainen halli vanhan viereen. Venehotelli oli nimittäin loppuun myyty edelliset viisi vuotta.

Hotelli ei ole täyttynyt pelkästään Inkoolaisten veneistä vaan se palvelee alueen saariston mökkiläisiä, pääkaupunkiseudun ihmisiä ja laajemminkin heitä, jotka haluavat keskittyä veneasioissa veneilyyn. Ennen koronaa moni ulkomailla asuva asiakas vain ilmoitti hotellille, että täältä tullaan, lähti kesälomalleen Inkoosta ja palasi sinne loman loppuessa. 

Inkoossahan vene on valmiiksi keskellä kauneinta saaristoa ja samaan aikaan Inkoon hyvien palvelujen vieressä. Inkoon sataman syväväylä kulkee Venehotellin edestä, joten navigointi on helppoa ja väylän ansiosta myös jäät täällä tulevat viimeisenä ja lähtevät ensimmäisenä. Osa kauempana asuvista asiakkaista käyttää veneen nouto- ja palautuspalvelua, kun taas toisille Inkoon-reissusta on tullut kauden alkua ja loppua määrittävä mieluisa rituaali. 

Veneilijät haluavat yhä yksilöllisempiä palveluja ja vastuullisempaa toimintaa. Veneiden pesuvesien puhdistusjärjestelmä takaa, että Itämereen ei pääse myrkkyjä eikä ravinteita. Muita ympäristövalintoja ovat hallien lämmittäminen maalämmöllä, LED-valaistus, ekosähkö, sähköautojen latauspaikat ja ympäristöystävälliset veneidenhoitotuotteet. 

Nykymoottorien huoltaminen puolestaan vaatii merkkikohtaista erityisosaamista. Venehotelli onkin suunniteltu nimenomaan yhä suositumpien 6–11 metrin pituisten moottoriveneiden ja heidän omistajiensa ehdoilla. 

Niinpä moni modernin moottoriveneen omistaja on jo kysynyt itseltään, miksen säilyttäisi venettäni Inkoossa? 

www.venehotelli.fi 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika