Mikä tekee ajastasi ainutlaatuisen?


Keski-Suomessa veneilijää odottavat Suomen elämyksellisin satama ja upeat luontokohteet. Veneillen pääsee niin kaupungin vilinään kuin kansallispuiston rauhaan. 

Vesiteitse Jyväskylään saapuvaa tervehtii kaupungin komea siluetti. Kun on alitettu Kuokkalan silta, yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, saavutaan Suomen elämyksellisimpään satamaan Lutakossa. 

Viihtyisä Lutakon satama on paikallisten ja matkailijoiden rakastama kesäolohuone, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Kävijöitä houkuttelevat esimerkiksi ravintolalaivat, viihtyisät terassit, erilaiset vesiaktiviteetit ja laajat piknikalueet. Lutakon satama toimii lähtöpaikkana Päijänteen sisävesiristeilyille ja saunalautoille. 

”Tämän kesän uutuus Lutakon satamassa on uusi upea Satamaravintola Viilu, jossa pääsee myös saunomaan ja pulahtamaan järvivesialtaaseen”, Rinna Valjakka Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvonnasta iloitsee. 

Syksymmällä satamaan Viilun viereen rantautuu ihasteltavaksi maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon vene, joka on mielenkiintoinen lisä kaupungin runsaaseen Aalto-kohteiden tarjontaan. 

Lutakon satamaan suunnataan myös tapahtumien vuoksi. Satama-alueen yhteydessä sijaitseva Lutakonaukio on vilkas tapahtumakeskus, jossa viihdytään esimerkiksi festivaaleilla ja MM-rallin tunnelmassa. 

Veneillen Unesco-kohteeseen ja kansallispuistoon 

Kaupungin vilinän vastapainoksi Päijännettä pitkin pääsee veneilemään huikeiden luontokohteiden äärelle. Jylhistä maisemista ja luonnon monimuotoisuudesta voi nauttia samoilemalla Jyväskylän Korpilahdella sijaitsevilla Vaarunvuorilla. 

”Upeat näköalat avautuvat myös Korpilahden Oravivuorelta, jossa on yksi Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Struven ketjun mittauspisteistä”, Valjakka kertoo. 

Päijänteen ja Keiteleen kautta suunnaksi voi ottaa Etelä-Konneveden kansallispuiston, joka on yksi Keski-Suomen neljästä kansallispuistosta. Veneillen, meloen tai risteillen Etelä-Konneveden kansallispuiston voi kokea erilaisesta perspektiivistä.

”Myös Leivonmäen ja Salamajärven kansallispuistoihin kannattaa tutustua meloen”, Valjakka ehdottaa. 

visitjyvaskyla.fi/kesa

Kuvat: Julia Kivelä 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika