Mikä on hiljaisuuden hinta?


Suomalaisessa myyntityössä on tällä hetkellä positiivinen vire. Olemme ymmärtäneet, että myynti koskettaa yhä useampaa tahoa organisaatiossa. Olen kuitenkin huolissani yritysmaailmassa esiintyvästä kahtiajaosta. Modernin myynnin ja perinteisen myynnin välillä oleva kuilu kasvaa. Osassa organisaatioissa markkinoinnin teknologiaratkaisut hallitaan hyvin keskittyen prospektointiin ja hyvinkin tarkkoihin pelikirjoihin, osassa mennään vielä excel-puhelinsoittolistoilla.

Mitä sitten päästään modernimmalle puolelle? Auditoi tilanne; mikä ei toimi, missä pitää petrata. Ryhdy johtamaan toimintaa tiedolla mututuntuman sijaan. Hyväksy ja oivalluta organisaatiosi yksilöt siitä, että myyntityö on muuttunut, siihen on tullut uusia elementtejä perinteisten rinnalle. Digitaaliset ratkaisut ja sosiaalisen median hyödyntäminen ovat tätä päivää jokaisen yrityksen kohdalla.

Määritä sosiaalisen median painoarvo riskienhallintaa unohtamatta ja käytä kanavia analyyttisella otteella: LinkedIn, Instagram ja Facebook ovat Suomessa valtavirtaa: selvitä, missä kanavissa asiakkaasi liikkuvat. Somessa olet yksilötasolla suorassa vaikuttamisyhteydessä asiakkaisiisi. Somekäyttäytymisessä muista ja muistuta, että jokainen meistä on mediayhtiö. Tuleeko kanavistasi yleisölle kiinnostavaa sisältöä vai pelkkää lumisadetta?

Social Selling eli sosiaalinen myynti ei tarkoita jatkuvaa itsensä puffausta: liikkeelle voi lähteä myös seuraamalla keskusteluja ja laajentamalla verkostoa. Täysin hiljaa somessa ei kenelläkään ole enää varaa olla, muuten keskiverto kilpailijasi ottaa paikkasi asiakkaan mielessä.

Sani Leino
yrittäjä, Social Selling -sanansaattaja

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes