Asiantuntija: Työnantajamielikuvan merkitys tulevaisuudessa


Kaikki on niin digidigidigi nykyään. Digi on kaikkien ulottuvilla ja yhä enemmän siihen suuntaan ollaan edelleen menossa. Asiassa on omat kääntöpuolensa. Digitaalisuus on myynnissä hyvä renki, mutta huono isäntä. Se tukee tekemistä, muttei korvaa sitä. Työelämässä ihmisen oikea-aikainen kohtaaminen ja H2H eli human-to-human korostuvat entisestään digiaikakaudella.

Myynti on koko organisaation asia. On yrityksesi minkä kokoinen tahansa tai on sinulla kuinka monta johdettavaa hyvänsä, joukossa ei voi olla jatkossa yhtäkään työntekijää, joka ei miellä olevansa myyjä. Asiakkaasi ei mieti kehen hän on yhteydessä, mitä kanavaa hän kulloinkin käyttää eikä suostu kunnioittamaan yritysten omista lähtökohdistaan käsikirjoittamia prosesseja.

Digitalisaation myötä asiantuntijuuden arvo korostuu entisestään kaikissa kohtaamistilanteissa. Niissä tarvitaan uudenlaista osaamista ja osaamisen kaupallistamista. Asiantuntijan työssä henkilöbrändäyksellä on merkitystä, myy osaamistaan sitten työnantajalle tai asiakkaalle. Tärkeää on kuitenkin olla oma itsensä eikä ujuttautua ulkoa opittuun rooliin.

Hyvän työnantajamielikuvan luomiseksi yrityksen verkkosivuille on hyvä nostaa asiantuntijoiden profiilisivuja blogien, vlogien, podcastien ja sosiaalisessa mediassa rakennettavien henkilöbrändien lisäksi. Asiantuntijan on osattava oman substanssiosaamisensa lisäksi myös esiintyä, myydä ja tuottaa sisältöä yrityksen eri kanaviin.

Organisaatioista on tullut joustavia sopeutujia. Uusi aika ja uudet toimintatavat, kyllä. Siitä huolimatta tietyt perusteet eivät saa unohtua digitaalisessa maailmassa. Tulevaisuus on työnantajilla, jotka pystyvät rakentamaan verkossa ja kivijalassa kokonaisvaltaisen kokemuksen, jossa niin asiakkaat kuin omat työntekijät osallistutetaan. Tulevaisuus on niillä, jotka osaavat yhdistää perinteisen ja uuden sekä jatkuvasti parantavat palveluaan. Tulevaisuus on brändeillä, jotka kykenevät luomaan ympärilleen omia yhteisöjään ja samanmielisiä heimoja. Tulevaisuus on niillä, jotka STOP-myynnin arvoja kunnioittaen malttavat pysähtyä myymään.

Mika D. Rubanovitsch (KTM)
OY Imperial Sales AB, Johtajatiimi, toimitusjohtaja

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä