Mihin menestyvät B2B-verkkokauppiaat panostavat nyt ja tulevaisuudessa?


Vaimo Finlandilla tiedetään menestyneen verkkoliiketoiminnan ainesosat. Viime vuosi vauhditti digitaalisen liiketoiminnan kasvua ja viimeisetkin heräilevät siihen, ettei paluuta aiempaan ole. 

Vaimon maajohtaja Marko Rytkönen kannustaa kehitystyössä elinkaariajatteluun.

Vaimo edistää digitaalista kaupankäyntiä toimittamalla verkkokauppoja, järjestelmäratkaisuja ja mobiilisovelluksia. Ratkaisuihin lukeutuvat myös tuotetiedon hallinta (PIM), markkinoinnin automaatio ja integraatioalustat. Yrityksen osaamisessa painottuu myös strategiatyö. Vaimon maajohtaja Marko Rytkönen antaa tärkeät neuvot yritykselle, joka haluaa kiihdyttää B2B-verkkoliiketoimintaansa. 

“On tärkeää kommunikoida verkkokaupan strateginen rooli ja sitouttaa koko organisaatio siihen. Vaikka toteutus olisi teknisesti hyvä, ei verkkokauppa pysty saavuttamaan täyttä potentiaaliaan ilman organisaation tukea. Verkkokauppaprojektille tulee myös sopia selkeä omistaja. Jos verkkokauppa ei ole kenenkään vastuulla, jäävät hyvät ideat helposti toteuttamatta”, neuvoo Rytkönen. 

Tavoitteiden asettamisella on iso merkitys – haetaanko verkkoliiketoiminnalla kasvua, tehokkuutta, säästöjä, uusia asiakkaita vai jotain muuta. Lisäksi on hyvä tunnistaa, millaista osaamista organisaatiossa on ja mitä tarvitaan tulevaisuudessa. Tämä koskettaa myös kumppanikenttää. 

Rytkönen kannustaa kehitystyössä elinkaariajatteluun. Liikkeelle voidaan lähteä kevyestä tilauskanavasta ja kehittää ominaisuuksia tavoitteellisesti verkkokaupan elinkaaren varrella. 

Asiakaskokemuksen merkitys kilpailuetuna nostaa päätään – loppuasiakkaat kannattaa ottaa mukaan suunnitteluun ja kysyä jatkuvaa palautetta. On myös tärkeää ohjata asiakkaita verkkokaupan käyttöön, kun se lanseerataan. 

B2B-verkkokauppakehityksessä huomioidaan yhä enemmän erilaiset kuluttajaominaisuudet – onhan B2B-ostostenkin takana hyvää käyttökokemusta kaipaava ihminen. Mobiilikäytettävyys, hyvä hakutoiminto, rikkaat tuotetiedot ja inspiroiva sisältö sitouttavat. Eri osa-alueiden toimivuudesta saatavaa dataa kannattaa analysoida, ja ottaa data niin liiketoiminnan johtamisen kuin asiakaskokemuksenkin kehittämisen tueksi. 

“Jos verkkoliiketoiminta ei vielä ole keskeinen osa strategiaa, on viimeistään nyt hyvä pysähtyä tarkastelemaan sen roolia tänään ja tulevaisuudessa”, Rytkönen päättää. 

Kuinka verkkoon siirtyminen tapahtuu käytännössä? Lataa täältä ilmainen e-kirja: Vie B2B-liiketoimintasi verkkoon, joka sisältää askeleet menestyvään B2B-verkkokauppaan.

Tutustu tarkemmin: www.vaimo.com/fi

Jaa tämä artikkeli


eCommerce2.0