Mies, joka toi rahataidon valmennuksen Suomeen


Oivallettuaan tämän omassa elämässään Mikko Sjögren aloitti taloustaidon valmentamisen ammattimaisesti ensimmäisenä Suomessa. Rahasta puhuminen on Suomessa koettu aina hieman kiusalliseksi. Vaikka ihmisillä on kautta aikojen ollut tarve saada apua raha-asioidensa hoitamiseen, niin taloustaitojen valmennus on Suomessa vielä varsin uutta.

”Kehitin talouden lukutaitoani ja opin ymmärtämään miten markkinat toimivat”, Sjögren valottaa. Nykyään Sjögren valmentaa itse näiden kansainvälisti tunnettujen asiantuntijoiden kanssa. Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja rahataidon valmentaja Mikko Sjögren on huolissaan.

Sjögrenin ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Kuultuaan muun muassa Varapuun näkemyksiä opetusministeriö on tehnyt muutoksia perusasteen ja toisen asteen opetussuunnitelmaan. Varapuu on myös vaikuttanut opetushallituksen säätämiin talousopetuksen sisältöihin. Taloustaitojen opetus on nyt mukana peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten opetussuunnitelmissa. On ollut mukava huomata, että opetussisällöt ovat pitkälti samanlaisia kuin meidän omissa koulutuksissammekin.

Työnantajat voisivat ottaa roolia henkilöstönsä rahataitojen parantamisessa. Vuonna 2013 toteutetun kyselytutkimuksen mukaan huono henkilökohtainen rahatilanne on merkittävin suomalaisten työhyvinvointia heikentävä tekijä. Se lisää uupumisen ja tapaturmien riskiä sekä aiheuttaa riitoja työyhteisössä. Tyhy-päivissä olisikin hyödyllistä järjestää liikuntasessioiden ohella myös rahataidon valmennuksia, Sjögren vinkkaa.

”Tuon palaveroinnin tuloksena syntyi Money Flow Challenge -kännykkäpeli, joka on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta.”

Varapuu tarjoaa puolueetonta tietoa sijoittamisesta

Varapuu tarjoaa koulutuskokonaisuuksia niin taloudellisen tilanteen korjaamiseen kuin säästämiseen ja sijoittamiseenkin. Varapuun tekemät asiakastyytyväisyyskyselyt osoittavat, että valmennuksista on ollut hyötyä. Omien rahataitojen kehittämisen voi aloittaa esimerkiksi osallistumalla Varapuun ja Mikko Sjögrenin luennoille Sijoitus Invest -messuilla.

Valmennusyhtiö Varapuu

• Perustettu 2007
• Nykyään osa 10times Oy:tä
www.varapuu.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä