Mies, joka toi rahataidon valmennuksen Suomeen


Sijoittamisen mestariksi ei synnytä. Taloustaitojen hiominen on koko elämän mittainen projekti.

Oivallettuaan tämän omassa elämässään Mikko Sjögren aloitti taloustaidon valmentamisen ammattimaisesti ensimmäisenä Suomessa. Rahasta puhuminen on Suomessa koettu aina hieman kiusalliseksi. Vaikka ihmisillä on kautta aikojen ollut tarve saada apua raha-asioidensa hoitamiseen, niin taloustaitojen valmennus on Suomessa vielä varsin uutta.

”Kehitin talouden lukutaitoani ulko­maisten valmentajien opissa ja opin ymmärtämään miten markkinat toimivat”, Sjögren valottaa. Nykyään Sjögren valmentaa itse näiden kansain­välisti tunnettujen asiantuntijoiden kanssa. 

Sjögrenin ponnistelut ovat tuottaneet tulosta. Uusiessaan opetussuunni­telmaa halusi Opetushallitus kuulla myös Varapuun näkemyksiä talousopetuksesta. Taloustaitojen opetus on nyt mukana peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten opetussuunnitelmissa. On ollut mukava huomata, että opetussisällöt ovat pitkälti samanlaisia kuin meidän omissa koulutuksissammekin.

Työnantajat voisivat ottaa roolia henkilöstönsä rahataitojen parantamisessa. Vuonna 2013 toteutetun kyselytutkimuksen mukaan huono henkilökohtainen rahatilanne on merkittävin suomalaisten työhyvinvointia heikentävä tekijä. Se
lisää uupumisen ja tapaturmien riskiä sekä aiheuttaa riitoja työyhteisössä. Tyhy-päivissä olisikin hyödyllistä järjestää liikuntasessioiden ohella myös rahataidon valmennuksia, Sjögren vinkkaa.

Varapuu tarjoaa puolueetonta tietoa sijoittamisesta

Emme tarjoa sijoitusneuvontaa, eikä meillä ole mitään sijoitustuotteita ja -palveluita myytävänä. Varapuu missiona on aikaansaada 10 000 taloudellista läpimurtoa Suomessa valmentamalla ihmisiä taitavaksi rahan kanssa ja tekemään rahaa sijoittamalla. 

Varapuu järjestää tapahtumia niin raha-asioiden hoitoon kuin eri omaisuuslajeihin. Niihin voi osallistua myös verkossa, tai verkkokurssin muodossa.  Tuhansien asiakaspalautteiden perusteella asiakkaat suosittelisivat Varapuun palveluita tuttavilleen arvosanalla 4,86/5. Kukaan ei pidä sinun rahoistasi niin hyvää huolta, kuin sinä itse. Jotta sinun ei enää tarvitsisi kysyä keneltäkään neuvoa mihin seuraavaksi kannattaisi sijoitta, vaan tietäisit sen itse. Opiskeleminen kannattaa AINA, sillä harvoin oppii huonommaksi. 

Valmennusyhtiö Varapuu
  • Perustettu 2007
  • Nykyään osa 10times Oy:tä

www.varapuu.fiwww.mikkosjögren.fi

Jaa tämä artikkeli


Bisnes