Metsä on turvallinen sijoituskohde


Metsän ostaminen ja myyminen on helpompaa kuin luuletkaan. Turvaa kaupantekoon saat Suomen suurimman metsätilavälittäjän, Metsätilat.fi -ketjun, ammattilaisilta. 

Vuonna 2021 metsätilojen kauppamäärät ja hehtaarihinnat nousivat edellisvuoteen verrattuna koko maassa liki 10 % (lähde MML tilastotieto). Metsän omistaja saa keskimäärin 4 % tuoton metsästään, joten ei ihme, että kiinnostusta turvalliseen matalan riskin sijoituskohteeseen on. 

”Lisääntyneet sukupolvenvaihdokset, tehdasinvestoinnit sekä rahastojen kasvanut kiinnostunut metsiä kohtaan ovat lisänneet kauppamääriä, kuvaa toimitusjohtaja Jukka Pusa Länsi-Suomen Metsätilat Oy LKV:stä. 

”Kaikenkokoisille ja -näköisille metsätiloille on ostaja. On puuhapalstan ostajia ja isoimmista tiloista kiinnostuneita metsäsijoittajia, jatkaa toimitusjohtaja Jukka Haataja, Järvi- Suomen Metsätilat Oy LKV:stä. 

Kaikki löytyy Metsätilat.fi-sivustolta 

Metsänomistajaksi tullaan useimmiten perinnön kautta, mutta mistä myytävät metsätilat sitten löytyvät? Suomen suurin markkinapaikka on Metsätilat.fi-sivusto, jossa voit tutustua laajasti myytäviin tiloihin ja käyttää hyväksesi suositun Tilavahti-palvelun. 

”Metsäkiinteistöjen kauppa on vaativa erikoisala, johon perinteisten asunnonvälittäjien ammattitaito ei useinkaan riitä. Ala vaatii laajaa metsätalouden ja kiinteistönvälityksen erityisosaamista sekä verotuksen, perhe- ja perintöoikeuden sekä kiinteistölainsäädännön tuntemusta”, muistuttaa toimitusjohtaja Mika Lappalainen Karjalan Metsätilat Oy LKV:stä. 

Metsäkiinteistöjä Keski-Suomessa välittävä Jussi Miekkavaara arvioi jokaisen myytävän kohteen paikan päällä maastossa.

Ammattilaiset auttavat 

”Jos harkitsee metsätilan myyntiä tai ostoa, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä paikalliseen metsäkaupan ammattilaiseen. Metsätilat.fi -ketju kattaa koko Suomen, Uudeltamaalta Lappiin!”, vastaava hoitaja Leena Tetri Etelä-Suomen Metsätilat LKV:stä kehottaa. 

”Metsän omistaminen on Suomessa mutkatonta. Omistaja päättää, mitä metsässään tekee tai jättää tekemättä, kunhan noudattaa lakeja ja asetuksia. Avuksi löytyy ammattilaisia ja puuta voi myydä vaikka toiselta puolen maapalloa”, huomauttaa toimitusjohtaja Mika Säynäjäkangas Pohjois- Suomen Metsämarkkinat Oy:stä. 

  • Metsäkiinteistökauppojen mediaanihinta 2021 koko Suomessa oli 3161 e/ha 
  • Metsäkiinteistöt myydään valtaosin muutaman viikon tarjousajalla, joten hinta määräytyy vapaasti markkinoilla 
  • Suomessa tehtiin 2021 n. 5100 metsätilakauppaa 
  • Metsän keskimääräinen tuotto on n. 4%. 

Metsätilat.fi Metsänhoitoyhdistysten omistama maaseutukohteiden välittäjä. 

Vuosittain yli 3 miljoonaa sivustokävijää ja yli 2000 kauppaa. Myytävät metsätilat: www.metsatilat.fi

Jaa tämä artikkeli


Ura & Vaurastuminen