Metallinkovaa kokemusta


Sopusoinnussa soi Metalli Järvelän pajalla metallimusiikki ja iskelmät. Moderni konekanta ja rautainen ammattitaito yhdistävät Rauno, Iiro ja Visa Järvelän perheyritystä.

Perheyritys Metalli Järvelän isä-Rauno vei vuonna 1983 kaksivuotiaat kaksospoikansa Iiron ja Visan pajalleen – ja kohtalo oli sinetöity. Tänään metalli taipuu kolmikolta rautaisella ammattitaidolla niin monipuolisiin kohteisiin, ettei tästä maasta taida vastaavaa monitaituruutta löytyä.

Metalli Järvelästä löytyy sopiva sekoitus elementtejä, jotka eivät taivu ja niitä, jotka taivutetaan modernin kaluston avulla. 

”Jämptisti ja nopeasti meiltä sujuu päätöksenteko ja töihin ryhtyminen. Tinkimätön ammattitaito on tullut vuosikymmenten kokemuksella”, Rauno Järvelä kertoilee perheyrityksen vahvuuksista. Hän toimi nuorena miehenä Outokummulla sorvarina.

Metalli Järvelä Oy on panostanut vahvasti taivutusteknologiaan ja tehdashuoltoihin. ”Suurin työllistäjä on prosessiteollisuus, ohjaamotuotanto metsäkoneisiin ja erilaiset taivutustyöt. Teemme projektipuolella laidasta laitaan hommia, pienistä kuljetinruuveista kokoonpanohitsauksiin ja suuriin teräsrakenteisiin”, Iiro Järvelä jatkaa.

Laiteinvestointeja ja nopeaa reagointia asiakkaiden tarpeisiin

”Olemme vuosittain investoineet uuteen konekantaan sitä mukaa, kun asiakkaiden tarpeet tätä ovat edellyttäneet”, lisää Visa Järvelä. ”Eli käytännössä joka vuosi”, Rauno lisää ja nojaa 3D -putkilaseriin: ”Viime vuonna päätimme, että ensi vuonna ei investoida mutta kolme uutta konetta on tänäkin vuonna jo hankittu.”

Puskaradio tuo jatkuvasti lisää töitä. ”Harva se viikko tulee yhteydenottoja, että meille oli neuvottu soittamaan, kun tarvitaan varsinkin hankalampaan kohteeseen putkentaivutusta. Se vaatii erityistaitoja ja kokemusta, koska putkiprofiilien koot ja muodot sekä materiaalien koostumukset ovat erilaisia. Meidän kanssa on kuulemma lisäksi helppo asioida”, Rauno kertoo.

Yrityksen palveluihin kuuluvat kaikentyyppiset levy- ja teräsrakennetyöt asennuksineen. ”Joustaviahan me ollaan. Kyllä täällä oppisopimusnuoret saavat hyvän työpaikan. Tätä työtä ei opi kuin tekemällä ja me koulutamme itse kaikki uudet työntekijät”, kolmikko tuumaa ja esittelee juuri rekasta nostettua uutta taivutuskonetta. 

Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat tänä päivänä merkittävät kotimaiset sekä vientiteollisuuden teknologia-alan yritykset. ”Täydellä kapasiteetilla mennään eteenpäin”, Visa summaa ja huikkaa asiakkaalle puhelimeen ”Laitetaan järjestymään!”

Jaa tämä artikkeli


Bisnes